Iulie 06, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Concursul „Cel mai bun plan de afaceri”-2020, elaborat de studenți, și-a desemnat câștigătorii

26 Iunie 2020 14:03 38 0

Mai mulţi absolvenți ai instituțiilor de învățământ profesional tehnic din zona de nord a țării au participat la concursul ”Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2020, iar joi au fost aflaţi învingătorii. Concursul a fost organizat în parteneriat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM),  Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA).

Misiunea concursului a constat în  dezvoltarea competențelor antreprenoriale şi a spiritului de inițiativă ale elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic, precum și crearea, sprijinirea, consolidarea şi promovarea unei culturi antreprenoriale în rândul tinerilor la nivel rural şi urban, care au ca rezultat accelerarea intrării acestora pe piaţa muncii, precum şi iniţierea afacerilor proprii.

La etapa regională a concursului au fost prezentate 26 de planuri de afaceri, elaborate de absolvenții a 14 instituții de învățământ profesional tehnic, în cadrul disciplinei ”Bazele antreprenoriatului”.

Membrii comisiei de evaluare care au analizat planurile de afaceri și prezentările participanților au fost agenți economici, experți financiari, reprezentanți ai autorităților publice centrale și ai ”Asociației Femeilor de Afaceri din Bălți”.

Astfel, câștigătorii etapei regionale a concursului sunt: Locul I - Pînzari Maria-Iulia de la Colegiul Agroindustrial din Râșcani cu ideea de afaceri ”Brutărie - Zdorovyi Hleb”, profesor Rabadji Svetlana; Lisnic Ionela de la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul cu ideea de afaceri ”Producerea brânzeturilor cu adaosuri”, profesor Guțuleac Violeta.

Pe locul II s-a plasat  Țîcu Nicoleta de la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, cu ideea de afaceri „Producerea condimentelor naturale - Condi-eco”, profesor Guțuleac Violeta; Pleșca Cristian de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca cu ideea de afaceri ”Producerea corsetelor ortopedice - Ortoped-plus”, profesor Bugai Victoria; Rîmiș Anna de la Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți cu ideea de afaceri ”Acordarea serviciilor de instruire on-line”, profesor Guțan Natalia.

Locul III a revenit  următorilor participanţi: Iasan Adella de la Școala Profesională din Briceni cu ideea de afaceri ”Atelier de croitorie”, profesor Lavric Ana; Bejenaru Diana de la Școala Profesională nr. 3 din Bălți, cu ideea de afaceri ”Beauty TAXI Nr.1 - afacere în domeniul esteticii și al frumosului”, profesor Corcodel Ina; Bureaga Mariana de la Școala Profesională din Florești, cu ideea de afaceri ”Confecționarea cărţilor din fetru””, profesor Covali Maria.

 

 

 

 

 

sursa: moldpres.md

© 2019 NewsIN