Iulie 06, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

O expoziție de costume populare poate fi admirată la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală

28 Iunie 2020 18:02 57 0 Ultima modificare 28 Iunie 2020 18:05

Cu ocazia Zilei Naționale a Portului Popular, marcată la 28 iunie, Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, a inaugurat expoziția „Costumul popular - element de identitate culturală”. Aceasta va fi deschisă publicului până la sfârșitul lunii iulie.

În cadrul expoziției sunt prezentate costume de nuntă, de sărbătoare și cotidiene din zona Basarabiei și Bucovinei, costume confecționate manual, din pânză de casă, tesută din cânepă, in, bumbat, borangic. În cadrul expoziției se regăsește costume din colecțiile personale ale interpreților de muzică populară – Maria Iliuț, Nicolae Gribincea, Mariana Dobzeu, Ioana Căpraru, precum și cămășile cusute de membrii comunității „Șezătoarea Basarabiei”. 

Totodată, publicul va avea posibilitatea să urmărească zilnic pe site-ul muzeului și pe pagina de Facebook, două rubrici dedicate Zilei Naționale a Portului Popular: Cămașa zilei și Știați că?. Prin intermediul acestor rubrici, vor fi prezentate atât cămăși tradiționale valoroase prin motive, simboluri și cromatică, cât și curiozități și informații științifice despre istoria costumului tradițional.

Ziua Națională a Portului Popular se află la cea de-a V-a ediție.

 

 

sursa: radiochisinau.md

© 2019 NewsIN