Iulie 06, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

DOC | Metalferos, adusă intenționat în pragul falimentului? Scrisoare anonimă către procurorul general

30 Iunie 2020 12:44 62 0 Ultima modificare 30 Iunie 2020 12:48

O scrisoare semnată de către mai multe persoane care se autointitulează „acționari minoritari ai companiei Metalferos” a fost trimisă către mai multe instituții de presă, misiuni diplometice, deputați, dar și procurorul general Alexandr Stoianoglo. Semnatarii acuză că această companie este falimentată intenționat, pentru a fi privatizată la un preț derizoriu.

Scrisoarea a fost publicată pe 30 iunie către deputatul PAS Sergiu Litvinenco, care a remis-o și el procurorului general.

În scrisoare se menționează că deputatul PD Vladimir Andronache, acuzat și în perioada guvernărilor anterioare că ar fi beneficiat din schemele din jurul acestei companii, nașul președintelui Igor Dodon, directorul financiar Serghei Catană, actualul director Igor Cujbă, contabilul șef Valentina Gurulea și Alexandru Nehtii, fostul adjunct al directorului, ar falimenta intenționat compania, pentru ca ulterior să fie privatizată la un preț derizoriu.

În document se mai acuză că activele companiei au scăzut de la 405 milione de lei la 378 pe parcursul anului 2019, iar acest lucru este cauzat de faptul că „amploarea furturilor a devenit enormă” după preluarea guvernării de către alianța PD-PSRM.

„Chiar dacă nu știu dacă ceea ce este acolo corespunde realității – asta trebuie s-o spună organele abilitate –, dar, la prima vedere, totul pare a fi veridic. Mai ales dacă coroborăm ceea ce este în această scrisoare cu ceea ce a zis anterior premierul Chicu precum că Metalferos este neprofitabilă și, din această cauză, urmează a fi privatizată. Este neprofitabilă deoarece se fură. Exact ca și în timpul lui Plahotniuc”, a comentat deputatul Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul Moldovei Ion Chicu a anunțat, la 27 ianuarie, despre privatizarea „Metalferos”, care deține monopolul pe piața de colectare și comercializare a metalelor feroase și neferoase. În ultimii ani, „Metalferos” a fost în centrul mai multor scandaluri, iar procuratura investighează activitatea întreprinderii. Opoziția și majoritatea experților consideră însă că ideea privatizării este proastă.

© 2019 NewsIN