Iulie 06, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

De ce nu poartă mască Angela Merkel. Ce le-a răspuns jurnaliștilor cancelarul Germaniei

30 Iunie 2020 14:26 92 0

Cancelarul german Angela Merkel a făcut numeroase apeluri ferme ca cei care locuiesc în Germania să poarte măşti ca parte a luptei împotriva coronavirusului, însă ea nu a fost văzută purtând una în public.

Acest fapt a atras atenţia presei, comentează DPA, citată de Agerpres.

Întrebată de jurnaliştii care acopereau mediatic întâlnirea sa cu preşedintele francez Emmanuel Macron de ce nu a fost văzută niciodată purtând o mască, ea avea pregătit un răspuns simplu şi pragmatic, în stilul ei cunoscut.

“Dacă respect regulile de distanţare, nu am nevoie de mască. Iar dacă nu urmez regulile de distanţare şi, de exemplu, merg la magazinul alimentar, atunci evident că acolo nu ne intersectăm”, a răspuns ea.

“Altfel, m-aţi fi văzut cu mască. Dar nu vă voi spune când şi unde merg la cumpărături”, a spus ea zâmbind.

Merkel a dat noi asigurări că respectă regulile recomandate de Institutul Robert Koch, centrul de control al bolilor din Germania, şi a adăugat imediat: “Vor fi şi alte ocazii când voi purta cu siguranţă mască”.

Nici președintele SUA, Donald Trump, nu poartă mască în aparițiile publice. A refuzat acest lucru și luna trecută, când a vizitat o fabrică unde se produc măști.

© 2019 NewsIN