August 15, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Mesajul lui Dodon după ce Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului

09 Iulie 2020 12:12 124 0

Șeful statului salută faptul că în Parlament a fost asigurat cvorumul necesar pentru ca Guvernul să-și asume răspunderea în fața Parlamentului. Totuși, acesta spune că în cazul în care opoziția va depune moțiune de cenzură, atunci ei vor găsi noi și noi soluții „pentru ca banii să ajungă oricum la oameni”. Dodon a postat mesajul pe pagina sa de Facebook.

„Așa cum am promis, banii vor ajunge la oameni oricât de tare s-ar împotrivi Maia Sandu, Plahotniuc, Sor, Candu, Năstase și toată această Alianță a Haosului pe care ei au creat-o. Pentru modul în care au încercat să blocheze inclusiv astăzi ca banii să ajungă la cetățeni, să le fie rușine! În rest sunt sigur că oamenii o să-i judece la vot. Dacă Alianța Haosului PAS, PPDA și partidele oligarhilor Plahotniuc și Sor, nu vor depune moțiune ce cenzură, Guvernul poate trece imediat la implementarea acestui pachet social pentru ajutarea cetățenilor. Dacă se va depune moțiune de cenzură, noi vom veni cu noi și noi soluții pentru ca banii să ajungă oricum la oameni”, a scris Dodon.

După trei încercări eșuate, astăzi, 9 iulie, Guvernul Republicii Moldova și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru adoptarea mai multor inițiative social-economice. Printre acestea sunt proiectele cu privire la modificarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, Legii bugetului de stat pentru anul 2020, Legii asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020.

© 2019 NewsIN