August 13, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

DOC | Platforma DA a semnat moţiunea de cenzură. Colegii de la PAS se mai gândesc

14 Iulie 2020 11:35 76 0 Ultima modificare 14 Iulie 2020 12:14

Platforma DA a prezentat textul final al moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu – documentul semnat în această dimineață de parlamentarii formațiunii sus-menționate și expediat în adresa colegilor din PAS.

În motivarea moțiunii se menționează că actualul Executiv a încălcat, pe toată perioada activității sale și în repetate rânduri legislația în vigoare, Constituția Republicii Moldova, subminând suveranitatea și securitatea financiar-economică a țării. La fel, Guvernul a admis violarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, încălcând principiile statului de drept, valorile consfințite în Constituția Republicii Moldova și instrumentele internaționale.

Parlamentarii din Platforma DA atrag atenția la implicarea factorilor de decizie din Guvern la facilitarea activităților infracționale cu țigări prin regiunea Transnistreană și încercarea de a crea o schemă de delapidare a banului public, prin încheierea unui Acord de finanțare cu Federația Rusă.

„Pe lângă încălcările constituționale și depășirea vădită a atribuțiilor, Guvernul a eșuat, practic, la toate capitolele de activitate”, se menționează în textul moțiunii.

© 2019 NewsIN