August 13, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

R. Moldova va adera la Convenția privind transporturile internaționale feroviare

17 Iulie 2020 09:49 73 0

Republica Moldova va adera la Convenția privind transporturile internaționale feroviare (COTIF). Un proiect de lege în acest sens a fost votat ieri, în două lecturi, de către Parlament.

În conformitate cu prevederile Convenției și regulilor uniforme privind Contractul de Transport Internațional Feroviar al Mărfurilor, Republica Moldova va adera la acest instrument internațional cu declarația că va aplica regulile din Convenție doar pe sectorul de cale ferată de la stația Ungheni până la punctul de trecere a frontierei de stat Ungheni-Iași pe distanța de 1.183 de metri și tronsonul de la stația Giurgiulești până la punctul de trecere a frontierei de stat Giurgiulești-Galați, pe distanța de 272 de metri, lungimea totală fiind astfel de 1.455 de metri.

Actualmente, COTIF reunește 50 de state din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Sediul organizației se află la Berna, Elveția. Proiectul de aderare se înscrie în angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

© 2019 NewsIN