August 13, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

BNM a decis să emită o monedă comemorativă dedicată medicilor. Cetăţenii pot propune design-ului acesteia

23 Iulie 2020 14:01 67 0

Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a decis emiterea unei monede comemorative dedicate lucrătorilor din domeniul sănătăţii cu denumirea „Medicul meu – eroul meu” şi, în acest scop, invită cetăţenii să propună concepte pentru elaborarea design-ului acesteia.

„Crearea acestei monede-omagiu vine să reflecte atitudinea de profundă recunoştinţă,  stimă şi admiraţie în faţa celor care îşi riscă viaţa în fiecare oră şi clipă pentru a salva alte vieţi. Fiecare dintre noi poate reduce din impactul negativ al situaţiei epidemiologice - prin respectarea măsurilor de protecţie personală şi a celor din jur. Doar cu o asemenea implicare responsabilă manifestarea recunoştinţei faţă de medici dobândeşte sens”, subliniază guvernatorul BNM, Octavian Armaşu. 

În acest context, Banca Naţională încurajează toţi cetăţenii , care au atins vârsta de 18 ani,  precum şi persoanele juridice, să îşi exprime viziunea grafică asupra viitoarei monede, pentru a realiza o piesă monetară distinctă de o valoare estetică, ideatică şi de sensibilizare sufletească.

Criteriile de bază pentru selectarea conceptelor se referă la originalitate, creativitate şi coerenţa elementelor de design, astfel încât să fie posibilă executarea acestora pe suprafaţa monedei. Fiecare participant va putea prezenta un singur concept, fiind obligat să respecte drepturile de autor şi cele conexe. Prin participare, autorul conceptului îşi exprimă acordul cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Conceptele de design vor fi examinate de către o comisie creată de BNM, care îşi rezervă dreptul de a le utiliza la elaborarea design-ului final. Participanţii vor transmite lucrările şi o scurtă informaţie biografică  la poşta electronică Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu specificarea „Concept pentru moneda dedicată medicilor”.

Termenul-limită este 15 august 2020.

 

 

 

 

 

 

sursa: tvrmoldova.md

© 2019 NewsIN