August 15, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Renato Usatîi bate în ai săi. Primarul de Bălți a cerut deschiderea unui dosar penal împotriva unui consilier de la Partidul Nostru

30 Iulie 2020 16:48 81 0

Edilul de Bălți demonstrează din nou că cei care periclitează legea, nu sunt iertați, chiar dacă sunt de ai casei. Pentru faptul că pe o periodă de timp necunoscută și-a aprovizionat cu apă sauna pe care o are în proprietate, într-un mod fraudulos și că a adus prejudicii de sute de mii de lei municipalității, primarul orașului spune că consilierul municipal din rândurile Partidului Nostru, Igor Basistîi, ar trebui să se aleagă cu un dosar penal. Cel din urmă și-a depus demisia din calitate de ales municipal și a refuzat să comenteze situația.

Renato Usatîi a declarat, în cadrul ședinței consiliului municipal Bălți, că alesul local din partea Partidului Nostru a conectat ilegal sauna care îi aparține la rețea de aprovizionare cu apă și a provocat daune întreprinderii „Apă-Canalul Bălți” în sumă de 200 de mii de lei.

Potrivit primarului, el a primit un filmuleț video în care se vede cum angajații întreprinderii municipale au descoperit un robinet ilegal pe teritoriul saunei care aparține familiei Basistîi. Usatîi a demonstrat un fragment din clipul video.

Joi, 30 iulie, în cadrul ședinței consiliului municipal Bălți s-a aflat că Igor Basistîi a scris o cerere de demisie din consiliu, prin urmare, nu a apărut la ședință.

Renato Usatîi a menționat că furtul de apă este o crimă. Potrivit acestuia, prejudiciul presupus permite deschiderea unui dosar penal împotriva consilierului. Edilul a adăugat că este necesară modificarea legislației la nivel republican și lipsirea drepturilor de proprietate pentru astfel de încălcări.

Igor Basistîi a refuzat să comenteze pentru BTV, acuzațiile aduse de Usatîi.

 

 

sursa: btv.md

© 2019 NewsIN