August 05, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

FOTO/VIDEO | Dezastru făcut de inundaţii în România. Viitura a lovit mai multe localităţi

02 Iunie 2019 09:59 860 0 Ultima modificare 02 Iunie 2019 11:05

Inundațiile au făcut dezastru în Alba. Mai multe localități au fost lovite de o puternică viitură, care a lăsat pagube materiale mari. Mai multe persoane au fost salvate de echipele de intervenție, mobilizate din 6 județe.

Conform ISU, situația cea mai serioasă e în sudul județului Alba, unde, după ploi, o viitură formată în urma scurgerilor de apă de pe versanți s-a revărsat în localități. Grav afectate au fost Sebeșel, Câlnic, Pianu de Sus, Săliștea și Răchita.

Populația a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert de pericolul inundațiilor. Mai mulți localnici au fost însă surprinși de puhoaie și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi salvați.

Imaginile și fotografiile făcute în zona arată un peisaj dezolant. În localitățile de unde s-a retras apa, urmele lăsate pe case arată că nivelul viiturii a fost și de 1 metru. Pe străzi a rămas un strat consistent de nămol.
 
Multe case au fost inundate, copaci doborâți din rădăcină, iar câteva mașini au fost distruse. Un automobil luat de puhoi a fost găsit sub un pod, în albia unei ape curgătoare.
 
Pompierii din Alba care au intervenit în zonă au avut nevoie de ajutor, din cauza situației extrem de dificile. Astfel, au mai fost mobilizați și alți 100 de pompieri din Mureș, Brașov, Cluj, Hunedoara și Sibiu, pentru a participa la operațiunea din zona sinistrată.

Galerie de imagini

© 2019 NewsIN