August 06, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Igor Dodon anunță ce s-ar putea întâmpla până la Ziua Constituției

02 Iulie 2019 18:38 6337 0

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, şi-a exprimat speranţa că noua componenţă a Curţii Constituţionale va fi aprobată până la 29 iulie, când se împlinesc 25 de ani de la adoptarea Constituţiei RM.

Despre aceasta el a scris marţi pe pagina sa de facebook.

Şeful statului a salutat decizia de desfăşurare a concursurilor publice pentru desemnarea a şase membri ai Curţii Constituţionale a RM: doi de la Parlament, doi de la Guvern şi doi de la Consiliul Superior al Magistraturii.

"Sunt ferm convins că ţara are nevoie de persoane profesioniste, oneste şi integre pentru a readuce prestigiul Curţii Constituţionale şi încrederea din partea societăţii moldoveneşti şi a comunităţii internaţionale", a declarat Dodon.

Toţi judecătorii Curţii Constituţionale şi-au anunţat demisia săptămâna trecută. Anterior, pe 15 iunie, Curtea Constituţională a anulat şase dintre controversatele sale decizii din 7-9 iunie, care au dus la formarea crizei politice în Moldova. 

În ajun, Guvernul a aprobat regulamentul pentru desfăşurarea concursului pentru selectarea candidaţilor la funcţiile de judecător al Curţii Constituţionale. 

Desfăşurarea concursului nu este prevăzută de lege, dar noile autorităţi ale Moldovei au decis să recurgă la concurs, astfel încât procesul să fie cât mai transparent şi mai democratic.

© 2019 NewsIN