August 05, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

NO COMMENT | A început celebra cursă cu tauri de la Pamplona

07 Iulie 2019 12:33 580 0

Oraşul Pamplona a dat sâmbătă startul festivalului anual San Fermin, una dintre cele mai mari sărbători tradiţionale din Spania, renumită în special pentru cursele cu tauri.
Tradiţionalul ''chupinazo'', o petardă care marchează debutul festivităţilor, a fost lansată de la balconul hotelului din oraş, la ora locală 12:00 (10:00 GMT), deasupra pieţei primăriei, în prezenţa a numeroşi petrecăreţi îmbrăcaţi în alb şi roşu.

Sărbătoarea San Fermin, care se va încheia pe 14 iulie, atrage în fiecare an sute de mii de turişti în capitala provinciei Navarra, unde sangria va curge în valuri timp de nouă zile.
Cursele cu tauri pe străzile vechiului oraş, povestite de Hemingway în romanul său ''Fiesta'' (1926), se desfăşoară în fiecare dimineaţă la ora locală 8:00.
Participanţii încearcă să se apropie cât mai mult de cei 12 tauri, şase dintre aceştia fiind tauri de luptă, pe parcursul unui traseu care se încheie în arenele din Pamplona, unde animalele sunt ucise în cursul după-amiezii de toreadori faimoşi.
Cursa, care poartă numele ''encierro'', provoacă în fiecare an rănirea mai multor persoane şi cel puţin 16 participanţi şi-au pierdut viaţa începând cu anul 1910.
© 2019 NewsIN