Iulie 09, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Igor Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate

02 Decembrie 2019 13:15 168 0

Şeful statului Igor Dodon va convoca, în această săptămână, Consiliul Suprem de Securitate în noua sa componenţă. La şedinţă, Procurorul general Alexandr Stoianoglo este aşteptat cu un raport. Printre subiectele care vor fi abordate se numără ancheta privind furtul din sistemul bancar, dar şi problema livrării gazului. Anunţul a fost făcut în urma şedinţei săptămânale cu preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi şi premierul Ion Chicu.

"Ne interesează poziţia noului procuror general pe informaţia la ora actuală. Vom lua unele decizii pentru urmărirea activelor în afara ţării. Activelor celor care au contribuit sau au participat în furtul miliardului."

De asemenea, Igor Dodon a declarat că autorităţile vor insista pe rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău şi vrea să afle dacă Guvernul Maiei Sandu a chemat în judecată compania aşa cum a promis. Totodată, preşedintele s-a arătat convins că Moldova mai are nevoie de câteva aeroporturi.

"Trebuie să permitem încă unul sau două aeroporturi internaţionale. Unul la nord, altul la sud. Să dezvoltăm piaţa, să fie mai ieftin. Şi eu sunt ferm convins că lucrul acesta se poate de făcut foarte repede."

Dodon a mai declarat că partea tehnică a contractului cu Gazprom este deja gata. Cu toate astea, autorităţile iau în calcul două scenarii.

"- Noi avem posibilitate tehnic să primim acest gaz care vine din Rusia prin Turcia, Bulgaria, România şi intră prin gazoductul acesta mare de tranzit din Balcani, doar că vine în revers. În caz că vom avea nevoie de volume suplimentare să vină pe la Alexeevca pe la Nord, din Ucraina. - Când o să ştiţi exact scenariul pe care mergeţi? - Nu depinde de noi, depinde de relaţiile dintre Ucraina şi Rusia.", a explicat preşedintele.

 

© 2019 NewsIN