August 11, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Victor Gaiciuc îi numește demagogi pe deputații ACUM: Au scos ideile din context

02 Decembrie 2019 14:59 170 0

Folosind manipulator un pasaj din discurs, deputaţii demagogi din blocul ACUM dezbină ţara şi se dau în spectacol în Parlament.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de facebook ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, răspunzând la iniţiativa blocului de a înainta moţiune simplă împotriva lui, transmite stiri.md cu referire la Infotag.

El consideră că aceasta este o consecinţă a "crizei de idei în care se află ei".

Ministrul a amintit că a ţinut un discurs la conferinţa ştiinţifică naţională "Biserica ortodoxă din Moldova şi statul. Credinţă şi cunoaştere", organizată de Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova încă în 2016.

"Însă, în mod intenţionat, autorii moţiunii au furnizat doar un pasaj din acel discurs, încercând să manipuleze opinia publică, să inducă în eroare societatea prin scoaterea din context a ideilor pe care le-am expus în cadrul conferinţei respective", a remarcat Gaiciuc, care a menţionat că "nu le va răspunde acestor demagogi, pentru că ei nu răspunsuri caută".

Potrivit lui, în luarea sa de cuvânt, el a vorbit despre "forţa spiritului unei armate".

"Am vorbit audienţei despre forţa spiritului unei armate, despre faptul că motivaţia cu care militarii îşi îndeplinesc misiunile este mai puternică uneori decât dotarea tehnică pe care o au. 

În acest context am dat şi exemplul unor armate mici ca număr, poate nu foarte dotate tehnic, dar a căror motivaţie în luptă a fost foarte mare. 

Aici a fost şi o referire la Donbas, pe lângă alte exemple, fără a da calificative de un fel sau altul", a subliniat el, menţionând că, în calitate de "cetăţean, militar în rezervă şi ministru al Apărării, a respectat şi va respecta întotdeauna integritatea teritorială a Ucrainei".

Gaiciuc a scris că va face tot posibilul pentru a contribui la buna cooperare între Republica Moldova şi Ucraina, pentru ca ţările să contribuie la întărirea securităţii în regiune, în interesul cetăţenilor.

"Armata Naţională nu se va lăsa atrasă în astfel de show-uri politice, dar va continua să rămână doar în slujba cetăţenilor săi. În timp ce deputaţii blocului ACUM muncesc din răsputeri să dezbine ţara, noi vom munci să o întărim şi să o apărăm", a evidenţiat ministrul.

© 2019 NewsIN