Ianuarie 29, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Indemnizațiile unice pentru medici vor crește până la 120.000 de lei

04 Decembrie 2019 13:59 101 0

Indemnizațiile unice acordate pentru tinerii specialiști, medici, farmaciști, personal medical și farmaceutic vor fi majorate.

Un proiect în acest sens va fi propus Parlamentului spre aprobare de Comisia protecție socială, sănătate și familie, transmite stiri.md.

Astfel, indemnizația unică pentru medici și farmaciști se va majora, începând de anul viitor, de la 45.000 de lei la 120.000 de lei, iar cea pentru personalul medical și farmaceutic – de la 36.000 de lei la 96.000 de lei.

Indemnizația urmează să fie achitată în trei tranșe egale, a câte 40.000 de lei anual pentru medici și farmaciști, respectiv a câte 32 mii de lei, după expirarea primei luni de activitate și, ulterior, la finele fiecărui an de activitate.

Proiectul mai prevede acordarea acelorași indemnizații și pentru absolvenții studiilor postuniversitare de rezidențiat și ai învățământului profesional tehnic medical, care și-au efectuat studiile în bază de contract sau din contul bugetului de stat și care vor fi angajați în baza repartizării eliberate de Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale.

Persoanele care au primit rate ale indemnizației anterior stabilite de legislație vor beneficia în continuare de rate majorate corespunzător.

Pentru ratele indemnizației primite anterior recalcularea nu se va efectua.

Pentru plata indemnizațiilor majorate, va fi necesară suma de 48,7 milioane de lei. De indemnizații unice vor beneficia, potrivit estimărilor, 1.260 de beneficiari.

 

 

 

sursa: stiri.md

© 2019 NewsIN