Aprilie 09, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte
NewsIN

NewsIN

Cerul de culoare mov deasupra celei mai mari ferme de canabis medicinal a atras atenţia locanicilor, care au surprins fenomenul în fotografii, scrie CNN.

Cerul a devenit brusc mov, într-o dimineaţă cu ceaţă, deasupra Cropperstone Farms, în Arizona.

Cara Smith, care locuieşte la aproximativ doi kilometri vest de fermă, a surprins fenomenul şi a postat fotografiile pe Facebook.

Ea a spus că mereu se pot vedea lumini de la locaţia respectivă, dar că niciodată nu a avut loc un fenomen atât de straniu care să coloreze întregul cer în mov.

Unele persoane au crezut că este un efect al poluării, în timp ce altele s-au arătat încântate de efectul neobişnuit.

Copperstate Farms are aproximativ dimensiunea a 30 de terenuri de fotbal, iar pentru a ajuta plantele să crească este folosită o combinație de lumini roșii și albastre noaptea.

Luminile arată purpuriu de la distanță, dar în realitate nu sunt aşa.

Se pare că motivul pentru care luminile fermei au inundat cerul în culoarea mov se datorează ceţii de la momentul respectiv care a propagat lumina şi a distorsionat culorile roşu şi albastru.

 

 

sursa: cnn.com

Consumul de gumă de mestecat fără zahăr după mese poate reduce cu până la 28% incidența și creșterea cariilor dentare.

Guma de mestecat ar putea ajuta la reducerea dezvoltării cariilor dentare la adulți și copii, a constatat o revizuire a 12 studii publicate în ultimii 50 de ani, efectuate de cercetătorii de la King’s College London.

Studiul a descoperit că mestecarea gumei fără zahăr după mese poate reduce cu până la 28% incidența și creșterea cavităților dentare.

 

„Există un grad considerabil de variabilitate a efectelor din datele publicate, iar studiile incluse au fost, în general, de o calitate moderată”, a declarat cercetătorul principal, profesor Avijit Banerjee. „Cu toate acestea, am simțit că există o nevoie certă de a actualiza și reîmprospăta cunoștințele existente despre guma fără zahăr și efectul acesteia asupra cariilor dentare și sănătății orale. Planificăm cercetări suplimentare pentru a determina acceptabilitatea și fezabilitatea utilizării acestei metode în sănătatea publică.”

În ultimii ani, consumul gumei de mestecat fără zahăr a părut un posibil supliment la strategiile de prevenire existente, cum ar fi periajul și ața dentară pentru a proteja dinții de carii. Cu toate acestea, au existat puține dovezi pentru a susține aceste afirmații.

 

Atât stimularea salivei care poate acționa ca o barieră naturală pentru protejarea dinților, cât și controlul mecanic al plăcii care rezultă din actul de mestecat, pot contribui la prevenirea cariilor dentare”, a spus prof. Banerjee. „Guma fără zahăr poate acționa, de asemenea, ca purtător pentru ingredientele antibacteriene, inclusiv xilitol și sorbitol. Nu au existat dovezi concludente recente înainte de această revizuire care arăta relația dintre încetinirea dezvoltării cariilor și mestecarea gumei fără zahăr.”

Un avocat din Cahul a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă.

Acesta este suspectat că ar fi pretins şi primit 2.000 de euro de la un bărbat pentru a influenţa decizia pe un dosar penal.

Potrivit CNA, avocatul ar fi susţinut că are influenţă asupra magistraţilor care judecau o cauză penală pornită pe huliganism şi că i-ar putea determina să adopte o decizie favorabilă inculpatului. Pentru serviciile sale acesta ar fi cerut 2.000 de euro.

Sâmbătă, avocatul a fost reţinut, iar acum se află în izolatorul CNA. 

El riscă până la 6 ani de închisoare în cazul în care va fi găsit vinovat.

De menţionat că bănuitul a intrat anterior în vizorul CNA şi a fost reţinut într-un dosar pentru trafic de influenţă. În prezent, dosarul se află pe rol în instanţa de judecată.

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a îndemnat alegătorii nemulţumiţi de situaţia din localităţile lor "să-şi aducă aminte de timpurile când Moldova era condusă de PCRM".

Politicianul a îndemnat alegătorii ca la scrutinul di n 20 octombrie "să voteze candidaţii Partidului Comuniştilor, pentru că nu le va fi niciodată ruşine pentru aceşti primari şi consilieri", transmite stiri.md cu referire la Infotag.

"Uitaţi-vă la ce stare au adus Moldova, oraşele şi satele sale aşa-numiţii "democraţi", "proeuropeni", "liberali", "socialişti" şi alţii. Vedeţi oraşe distruse, sate părăsite, şcoli şi spitale închise. Mulţi dintre cei care vor să ajungă din nou la putere schimbă deja al treilea sau al patrulea partid", a amintit el.

Ocean Cleanup, dispozitivul plutitor uriaș conceput de oamenii de știință olandezi să adune deșeurile din Marea Insulă de Gunoaie din Pacific, a încheiat cu succes prima acțiune.

Boyan Slat, creatorul proiectului Ocean Cleanup, a anunțat pe Twitter că dispozitivul lung de 600 de metri a colectat reziduurile de plastic din Marea Insulă de Gunoaie din Pacific (Great Pacific Garbage Patch), o insulă plutitoare de deșeuri, de trei ori mai mare decât suprafaţa Franţei.

„Astăzi (2 octombrie, n.r.), vă anunţăm că sistemul nostru de curăţare din marea zonă de deşeuri din Pacific a colectat plastic pentru prima dată, de la pungi de plastic până la microplastice. Îi lipsește cuiva o roată?”, a anunțat Boyan Slat.

Circa 600.000 până la 800.000 metri cubi de ustensile de pescuit sunt abandonate sau pierdute în mare în fiecare an. Alte 8 tone de plasticuri sunt lăsate pe plaje. Curenții marini au transportat aceste deșeuri până la jumătatea distanței dintre Hawaii și California, unde au format Marea Insulă de Gunoaie din Pacific. Este cea mai mare acumulare de plastic din oceanele lumii.

Sistemul de curățare este conceput pentru a colecta nu numai plase de pescuit și obiecte mari de plastic, ci și microplastice.

Tehnologia presupune instalarea unor bariere plutitoare prevăzute cu plase scufundate, fără a perturba viața marină. Acestea formează împreună o platformă pe care vor eșua gunoaiele transportate de curenții oceanici. Sistemul este format din tuburi imense, plutitoare, suficient de flexibile încât să se muleze după valuri, dar și suficient de rigide astfel încât să formeze o barieră în formă de U care să oprească plasticul care plutește în ocean.

Ancore imense, care vor pluti la adâncimi de zeci de metri de suprafață, vor ține sistemul aproape pe loc, permițându-le curenților să îl miște mult mai încet decât plasticul, astfel încât să colecteze cât mai multe gunoaie. Apoi, la fiecare șase – opt săptămâni, câteva vase vor aduna plasticul colectat și îl vor duce în stații de reciclare. Tuburile sunt confecționate dintr-un plastic durabil, numit HDPE, iar cel mai lung dintre ele are peste 600 de metri.

Dispozitivul este prevăzut cu sateliți și senzori, astfel încât să poată comunica poziția sa unei nave care va colecta gunoiul colectat la fiecare câteva luni.

Slat a declarat într-o conferință de presă la Rotterdam că problema pe care caută să o rezolve este cheltuiala vastă uriașă pe care ar urma să o suporte folosind un vas pentru colectarea materialelor plastice.

Plasticul adunat până acum va fi adus pe țărm în decembrie pentru reciclare.

„Alcoolul nu te face mare” este numele celei mai recente campanii de conştientizare a efectelor alcoolului în rândul tinerilor. Cu această ocazie, Poliția Română a lansat o piesă împotriva consumului de alcool.

Clipul melodiei a fost postat miercuri pe Facebook. „Alcoolul nu-i face pe minori mari la fel cum nici trap-ul nu-i face pe tați mai cool”, transmit polițiștii, pe pagina de Facebook.

Reacţiile nu au întârziat să apară, majoritatea utilizatorilor criticând ideea autorităţilor şi versurile melodiei.

 

„La situația socială din România exact asta trebuia să facă Poliția Română!”„Trist mi se pare ca acest video a fost realizat din bani publici..”„Cati din banii mei publici ati consumat pe mizeria asta?”, sunt doar câteva comentarii ale internauților nemulțumiți de această inițiativă.

Melodia este cântată de trupa Şatra B.E.N.Z și tratează în versuri problema cu care se confruntă tot mai mulţi tineri, alcoolismul. „Alcoolul nu-i face pe minori mari la fel cum Snapchat-ul nu le face pe mame mai tinere şi nici trap-ul nu-i face pe taţi mai cool”, începe melodia care are ca scop să-i oprească pe tineri de la a consuma alcool.

Clipul se încheie cu precizarea „Campania este mixată de către Poliţia Română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Berarii României”.

Tot mai mulţi copii consumă alcool de la vârste fragede

Un elev de clasa a cincea a fost luat cu ambulanța de la o şcoală de elită din Bucureşti, după ce s-a îmbătat şi era cât pe ce să intre în comă alcoolică. Profesorii au fost nevoiţi să sune la 112 pentru ca băiatului de 11 ani i s-a făcut rău în clasă. Medicii sosiţi la faţa locului şi-au dat seama că elevul mai avea puţin şi intra în comă alcoolică. Au aflat apoi că băuse ţuică într-un parc de lângă şcoală.

 

În România, aproape 90% dintre adolescenţi spun că au băut alcool, arată un studiu recent. Aproape jumătate dintre ei beau de la 3 la 9 unităţi de alcool, adică între 3 şi 9 pahare de bere.

(UPDATE 14:53) Potrivit purtătorului de cuvânt al IGSU, Liliana Puscașu, șase persoane din troleibuz au fost rănite, iar două persoane au fost grav rănite din mașină.

(14:40) Potrivit salvatorilor, două persoane din mașină și una din troleibuz au avut de suferit. Pompierii au ajutat la deblocarea oamenilor.

(14:36) Potrivit primelor informații oferite de poliție: Accident rutier La data de 30.09.19 ora 14:13 a parvenit informatia precum ca pe strada O.Ghibu -Alba Iulia accident rutier cu mai multe persoane traumate, cu implicarea trolebusului nr.22 nunarul de bord 3880 și de model Porsche. Alte circumstanțe se stabilesc.

(14:33) Potrivit medicilor, cel puțin o persoană a murit

(14:29)Accident de groază, cu puțin timp în urmă, pe strada Alba Iulia la intersecție cu Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al Capitalei. O mașină a intrat într-un troleibuz, iar drept urmare, troleibuzul a intra în mulțime.

Potrivit martorilor, mai multe persoane au fost lovite și zac la pământ pline de sânge.

Acestea susțin că troleibuzul a zburat de pe șosea, iar două mașini sunt făcute zob.

La fața locului au intervenit două ambulanțe și un echipaj de pompieri pentru deblocare.

Știrea se actualizează...

 

 

Au trecut deja câteva zile după ce poliția a publicat acele foto grețoase și materialul video despre toată mizeria de la Meat House, dar până acum nu am văzut vreo reacție din partea autorităților competente, în special nu am văzut să acționeze Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și nici vreo altă structură responsabilă de sănătatea publică la nivel local sau republican.

Or, în astfel de cazuri, când se depistează abateri enorme de la standardele de producere și de la condițiile sanitare cum este în cazul incontestabil Meat House, toți ar trebui să fie ca pe ace și să acționeze în interesul populației, pentru a nu se mai admite așa ceva.

Astfel, ANSA și orice altă instituție abilitată de sănătatea publică deja urmau să efectueze verificări ample la fabrica Meat House și în magazinele acesteia, precum și la alți producători din acest domeniu. Însă, așa cum am subliniat deja, până la această oră toți o fac pe morții în lanul cu porumb, iar oricare procesator își vede de treaba lui, inclusiv fabrica Meat House și magazinele acestora.

Cu siguranță situația nu este acceptabilă, iar prima măsură care urma să fie aplicată trebuia să fie sigilarea focarului de mizerie cronică, iar produsele fabricate în condițiile prezentate de poliție urmau să fie retrase imediat din orice vitrină din magazinele din țară. Cel puțin așa se procedează în țările normale.

Prin urmare, situația dată pare să fie identică cu scandalul despre uleiul de palmier, iar rezultatul nepăsării autorităților va fi resimțit de fiecare consumator, care înghite ce-i pus în vitrină și are siguranța că sunt organe de stat puse să verifice calitatea produselor alimentare. Da, consumatorul are o așa impresie și presupune că tot ce mănâncă el a fost fabrica așa cum se cuvine. Dar iată că un caz de genul Meat House dă peste cap această percepție și demonstrează că ar trebui să avem mai puțină încredere în autorități, mai ales când toți arată cu degetul la anumite probleme, dar responsabilii se fac a nu vedea sau a nu auzi. E grav.

În fine, eu sper că în următoarele zile vom avea măcar vreun comunicat de la ANSA și de la Sănătate publică, iar consumatorii vor fi lămuriți și informați ce trebuie să întreprindă mai departe, fie să atragă o mai mare atenție la producător, fie să nu mai cumpere nimic de la Meat House.

Oamenii așteaptă clarificări și soluții. Chiar nu se autosesizează nimeni?!

 

 

sursa: gandrabur.md

Cel puţin 36 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 36 au fost rănite sâmbătă dimineaţa într-un accident rutier produs în estul Chinei, informează duminică Xinhua.

Un autobuz care transporta 69 de pasageri a lovit un camion pe o autostradă din provincia Jiangsu, la nord de Shanghai.

Conform primelor date ale anchetei, accidentul a fost provocat de o pană de cauciuc a autobuzului.

În China au loc în mod curent accidente rutiere din cauza nerespectării prevederilor codului rutier.

Conform ultimelor statistici oficiale privind siguranţa circulaţiei în China, în 2015 accidentele rutiere s-au soldat cu moartea a 58.000 de persoane. În aproape 90% din cazurile de accidente soldate cu morţi sau răniţi, cel puţin o infracţiune a figurat printre cauze.

După doar trei luni de guvernare a Alianţei Kozak, peste 60 la sută dintre moldoveni cred că lucrurile din ţara noastră merg într-o direcţie greşită. Cel puţin asta arată datele unui sondaj realizat de IMAS, în perioada 7-23 septembrie.

Potrivit datelor barometrului socio-politic, 61 la sută dintre cei chestionaţi consideră că lucrurile din ţara noastră merg într-o direcţie greşită şi doar aproximativ 30 la sută au răspuns că direcţia este una bună. Zece procente dintre cei intervievaţi nu au oferit un răspuns.

Printre principalele probleme semnalate de cetăţeni sunt salariile şi pensiile mici. De această părere sunt 31,5 procente dintre participanţii la sondaj. Puţin peste 31 la sută cred că cea mai mare problemă a ţării este lipsa locurilor de muncă. Datele studiului scoate la iveală şi faptul că peste 15 procente dintre moldoveni sunt dezamăgiţi de creşterea preţurilor.

"E prima oară când în topul problemelor vedem exclusiv probleme de natură socio - economică, lucruri legate de salarii, pensii, lcouri de muncă, sărăcie şi preţuri mari. Aşa dar o presiune foarte mare pe care cetăţenii o pun pe factorul politic", a spus directorul IMAS, Doru Petruţi.

Respondenții au taxat dur guvernarea la capitolul economie. Aproximativ 80 la sută dintre cetăţeni cred că Guvernul Sandu nu este în stare să lupte cu inflaţia. La fel, oamenii afirmă că guvernarea nu-şi onorează promisiunea de a depolitiza instituţiile statului. Astfel, potrivit sondajului, 56 la sută dintre chestionaţi sunt nemulţumiţi de cum decurge procesul de depolitizare şi doar 26 la sută sunt mulţumiţi de acţiunile guvernării în acest sens. Directorul IMAS, Doru Petruţi, explică dezamăgirea cetăţenilor prin faptul că autorităţile nu ţin cont de necesităţile oamenilor.

"Am văzut o diferenţă destul de mare între ce aşteaptă oamenii şi ce face guvernarea. Clasa politică merge în sens invers faţă de aşteptările oamenilor. Aţi văzut ce dezamăgire este la capitolul preţuri, la capitolul preţuri, salarii, economie", a adăugat directorul IMAS, Doru Petruţi.

Barometrul socio-politic a fost realizat de compania IMAS, pe un eşantion de 1500 de persoane, fiind aleasă metoda anchetei pe bază de interviu. Marja de eroare este de plus, minus 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de compania "Public Media Grup". Ofiţerul de presă al Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, a declarat pentru postul nostru de televiziune că instituţia nu a fost anunţată despre realizarea acestui studiu, aşa cum prevede legislaţia electorală.

Pagina 1 din 265
© 2019 NewsIN