Aprilie 06, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte
NewsIN

NewsIN

Cine nu își dorește să-și fluture genele pentru a fi atrăgătoare? Și cum natura nu a dotat toate femeile cu gene lungi, dese și curbate, au apărut genele false. Aplicate fir cu fir printre cele naturale, cu bandă adezivă, cu magneți, există iată o mulțime de alternative pentru o privire impresionantă.

Experții propun însă o nouă soluție, care prinde din ce în ce mai mult la femei. Genele inferioare accentuate cu ajutorul unui eyeliner cu pensulă subțire. Cât despre genele superioare, acestea nu trebuie încărcate cu produse de machiaj; e suficient să le întorci cu ajutorul unui clește special.

Acest look rock chic – așa cum l-a văzut Dior anul trecut pentru colecția Toamnă/Iarnă 2019 – e foarte distractiv. La prima vedere pare că porți gene false, dar ele sunt de fapt desenate manual.

Cum le realizezi? Foarte simplu! Întâi de toate aplică un corector și un primer pentru ochi, pentru a crea o bază. Pentru un efect dramatic aplică pe pleoapa superioară fard în nuanțe închise, dar fără să folosești mascara din abundență pe gene. Cu ajutorul unui eyeliner sau unui tuș de ochi desenează genele la distanțe aproximativ egale de circa jumătate de milimetru. Finisează machiajul aplicând pe genele inferioare un pic de mascara rezistent la apă.

În timp ce unii make-up artiști au ales să pună în valoare genele superioare, încărcându-le de mascara, machiorul casei Dior Peter Phillips a transformat genele inferioare în vedetele unui machiaj în tendințe.

Acest aspect al genelor își găsește originea în machiajul anilor ’60. Acesta era de inspirație egipteană, cu sprâncene foarte conturate și gene false foarte bogate. Machiajul anilor ’60 a însemnat o abundență de gene, deoarece pe pleoapa inferioară se mai desenau câteva gene pentru a accentua și mări cât mai mult ochii.

 

Anii 60’ au fost dominaţi de trendul hippie, o revoluție a feminismului, trecerea de la femeia casnică la cea modernă. Un fashion icon al acestor ani este frumoasa și noncomformista Twiggy votată în 1966 femeia britanică a anului. În această perioadă apăr genele false, machiajul este grafic, eyelinerul într-o linie curbată este aplicat atât pe pliul pleopei cât și pe pleoapă inferioară. Liniile sunt scoase în evidența prin contrastul ivoarului de pe pleoape și de pe linia apei. Un mic truc pentru a încheia machiajul este realizarea unor linii grafice cu ajutorul unui eyeliner sau dermatograf creându-se efectul de gene false pe linia inferioară.

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale a CNA şi Procuratura Anticorupţie au aplicat, în această săptămână, sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei „Air Moldova”.

Potrivit unui comunicat emis presei, sechestrul a fost aplicat în cadrul unui dosar în care este instrumentată infracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea ÎS “Air Moldova”, transmite stiri.md.

"În fapt, este vorba despre un şir de tranzacţii fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene. 
În scopul evitării riscurilor de înstrăinare a patrimoniului companiei, aplicarea sechestrului pe capitalul statutar al întreprinderii în valoare de 301,6 milioane de lei", se arată în comunicat.

De menționat că în această săptămână ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de cca 1,8 miliarde de lei.

ARBI este o subdiviziune autonomă a CNA în atribuţiile căreia intră efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale, precum şi negocierea repatrierii bunurilor infracţionale.

Astăzi, în cadrul unui interviu pentru Kommersant, președintele țării, Igor Dodon, a declarat că este foarte important ca Aeroportul Internaționat Chișinău să se întoarcă în proprietatea statului.

"Cred că avem șanse mari să reușim. După aceasta, statul trebuie să ia o decizie: fie păstrează acest bun pentru el însuși, fie anunță un nou concurs. Pentru noi, prioritatea este să reîntoarcem Aeroportul în proprietatea statului", a menționat Igor Dodon.

Amintim că Procuratura Anticorupție de comun cu Centrul Național Anticorupție, a efectuat 8 percheziții în domiciliile și automobilele unor membri ai Comisiei de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

După finalizarea perchezițiilor, persoanele invitate la Procuratura Anticorupție au fost audiate în calitate de bănuiți. Acestea au făcut declarații asupra circumstanțelor cazului, însă nu și-au recunoscut vina.

Numărul automobilelor electrice înmatriculate în Moldova a crescut de 4 ori în ultimul an: de la 54 la 250.

Despre aceasta anunță PNUD Moldova într-un comunicat de presă.

În Moldova transportului îi revine 14% din totalul de gaze cu efect de seră. Aproape 1 million de autovehicule sunt înregistrate în Republica Moldova. 

83% din vehicule sunt mai vechi decât 11 ani (dintre care jumătate mai vechi de 20 de ani). Maşinile vechi sporesc nivelul de poluare al aerului şi afectează sănătatea oamenilor.

Maxim şi Tatiana Ciumaş sunt printre primii moldoveni ce şi-au cumpărat automobil electric. Atunci, numărai pe degete staţiile de încărcare a maşinilor electrice din Moldova. 

Acesta nu a fost un impediment, ei instalându-şi acasă propria staţie de încărcare. Deşi mai au o maşină cu motor cu propulsie internă, cel mai des se întâmplă să împartă doar maşina electrică.

„Maşina mea e prietenoasă mediului. Ea nu emite gaze de eșapament. Este modernă, silenţioasă şi confortabilă”, spune Maxim. 

„Economie, rapiditate, inovaţie, ecologie — acestea sunt argumentele ce m-au convins să dau prioritate unei maşini electrice”, spune Tatiana Ciumaş.

Potrivit PNUD Moldova, maşinile electrice reduc nivelul de poluare a aerului, de emisii de gaze cu efect de seră şi a consumului de produse petroliere în sectorul transporturilor. 

Automobilele electrice înregistrate în prezent în Republica Moldova reduc anual cu 500.000 kg volumul de emisii CO2.

Un studiu de piaţă elaborat de Proiectul „Oraşe verzi durabile”, finanţat de GEF şi implementat de PNUD prognozează că în anul 2025 în Moldova vor fi 13.000 de automobile electrice.

Totodată, PNUD Moldova menționează că 20 de noi staţii de încărcare a automobilelor electrice vor fi instalate de PNUD pe traseele urbane până la finele acestui an, alte 10 urmând a fi instalate în 2020. 

sursa: stiri.md

Suntem întotdeauna fericiți și îl așteptăm pe Vladimir Putin în Moldova, cred că avem ce discuta cu el. Dar, consider că pentru a vizita țara noastră, președintele rus are nevoie de o agendă clară.

Declarația îi aparține lui Igor Dodon, după ce a fost întrebat ce trebuie să se întâmple ca Vladimir Putin să viziteze Republica Moldova.

În cadrul unui interviu pentru kommersant.ru, șeful statului afirmă că omologul său rus ar putea veni în țara noastră anul viitor, atunci când în Moldova va fi declarat Anul Rusiei. 

"Anul viitor, conform acordurilor noastre, va fi Anul Rusiei în Moldova. Poate îi vom putea convinge pe partenerii noștri ruși să întreprindă o vizită de lucru în țara noastră. Ar fi ideal pentru noi să progresăm în anumite domenii până atunci. Poate chiar și în cazul problemei transnistrene, care este importantă pentru noi", a spus Igor Dodon. 

Președintele țării a ținut să menționeze că probabil, ultima vizită a lui Vladimir Putin, în calitate de prim-ministru a fost în 2008, atunci când Dodon era primul viceprim-ministru, iar președintele Rusiei de atunci, Dmitri Medvedev a fost în 2010 sau în 2011.

În cadrul interviului, șeful statului a fost întrebat și despre mandat său de președinte care expiră anul viitor.

"Am preluat funcția de președinte pe 23 decembrie 2016, adică mandatul meu se încheie pe 23 decembrie 2020. Există două opțiuni de organizare a alegerilor - fie la sfârșitul anului viitor, fie la începutul anului 2021", a subliniat Dodon. 

Totuși, președintele țării evită deocamdată să dea un răspuns exact dacă va candidat sau nu pentru un nou mandat spunând că "Mai avem încă timp". 

 

 

 

sursa: stiri.md

Un automobil a ajuns într-un semafor după ce s-a tamponat cu o altă mașină în cartierul Sculeanca din Capitală.

Ofițerul de presă Svetlana Scripnic a declarat că accidentul s-a produs la ora 08:30, la intersecția străzilor Mesager și Calea Ieșilor. 

Un automobil de model Skoda s-a tamponat cu o Toyota, iar în urma impactului Skoda a fost proiectată într-un semafor pe care l-a doborât.

Potrivit poliției, nicio persoană nu a avut de suferit în urma accidentului. 

Cazul este în continuare cercetat. 

Șoferul vinovat se va alege cu o amendă de 1.500 de lei și 6 puncte de penalizare.

 

sursa: stiri.md

Crimă odioasă în raionul Strășeni. Un bărbat în vârstă de 37 de ani a murit, după ce a fost snopit în bătăie de către prietenul de pahar. Tragedia a avut loc în această noapte, în satul Pănășești. Potrivit oamenilor legii, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit pe un scaun din curtea propriei gospodării.

Potrivit poliției, victima și agresorul au consumat alcool până la miezul nopții. La un moment dat, între cei doi s-ar fi iscat o ceartă. Suspectul, în vârstă de 35 de ani, ar fi început să lovească victima cu pumnii și picioarele până ce acesta a căzut fără cunoștință la sol.

Totul s-a petrecut în locuința bănuitului, care după ce a observat că victima nu se mișcă, a anunțat concubina acestuia. Femeia fiind ajutată de un alt consătean a dus bărbatul acasă, însă acesta a decedat până la venirea medicilor.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar bănuitul a fost reținul pentru 72 de ore.

Președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și-a asumat rolul de prezicător politic și a numit candidații care ar putea ajunge în turul 2 la alegerile din luna octombrie.

„Pot să vă spun că în situația pe care o avem, Marinuță, Munteanu și Cârnaț - foștii “noștri” liberali, mare treabă n-o să facă, nemaivorbind de Țurcanu și ceilalți”, a declarat Ghimpu pe o rețea de socializare, transmite stiri.md.

 

După părerea fostului președinte interimar al R. Moldova, nici Octavian Țîcu nu ar face mare treabă fiind primar al Capitalei.

„Ceea ce n-aș putea spune despre Țîcu, și el fost ministru din partea PL. El și-a motivat participarea sa în cursa pentru Primărie în felul următor. Citez: „Dragi chișinăuieni, în situația care s-a creat și în iminența acaparării orașului de către PSRM, la fel ca și multe alte instituții, eu ca bărbat și ca intelectual nu pot să admit, că un isteric ca Ion Ceban, care s-a aflat și la Partidul Comuniștilor, în servilismul lui Voronin, și la Dodon, să câștige Chișinăul””.

„Dar ce pot afirma cu certitudine, e că participarea și rezultatul ulterior, obținut de Țîcu, din păcate, va fi contrar motivului anunțat de el, deoarece șanse de a se bate cu Ivan Ceban în turul doi Octavian nu are. Și asta se datorează exclusiv faptului, că face parte din Alianța Kozak, care i-a dat de facto toată puterea lui Dodon!!!

“Performanța ” pe care o va obține Țîcu va fi doar ruperea unor voturi de la Dorin Chirtoacă, venite din partea unor unioniști care cred că Țîcu e mai...

Iată cum și datorită cui, A. Năstase poate ajunge în turul doi, unde se va “bate” cu Ceban. Dar tocmai aici e și buba, și slujba! Țîcu, care a zis că nu vrea să-l vadă pe Ivan Ceban Primar General, anume el îl va aduce pe acesta în scaunul de Primar. Pentru că în cazul, în care Năstase iese în turul doi, mulți unioniști nu vor ieși la vot sau nu-l vor vota pe Năstase și e clar de ce, a dodonizat Republica! Iar alegătorii lui Ceban vor ieși cu toții, chiar și cei, care se mișcă cu ajutorul a două bastoane... Într-o atare situație, Ceban la sigur poate deveni Primar!

Și te-ai mira dacă acest scenariu nu i-ar aparține chiar lui A. Năstase, după o înțelegere obscură cu Dodon, sugerându-i-se lui Țicu de către cineva din anturajul (agentura) lor ideea că doar el poate salva Primăria de Ceban...

În politică trebuie să fii șahist de mare performanță ca să poți prevedea și anticipa mișcările adversarilor tăi, altfel le faci jocul lor, fără să-ți dai seama”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

În anul 1941 se naşte Sofia Vicoveanca, renumită interpretă română de muzică populară, poetă și actriță de film din zona Bucovinei; repertoriul Sofiei Vicoveanca cuprinde cântece de leagăn, de nuntă, doine de dragoste și dor, colinde, bocete sau balade, dar cele mai multe sunt cântece de voie bună, unele ușor dojenitoare sau pline de umor specifice lumii satului.

„Munca aduce foarte multă bucurie, nimic nu-ți pică din cer, nimeni nu-ți dă. Dacă nu muncești, nu ai! (…) Nu m-am gândit niciodată să fiu solistă, dar la examenul pentru început de stagiune eu am cântat un cântec popular. Juriul a decis că-i musai să cânt de-atunci încolo muzică populară. Am continuat să cant și în cor o vreme, în pauzele din spectacol; schimbam repede-repede rochia lungă de coristă cu costumul popular și țusti în scenă. Cu timpul, mi-am învins emoțiile, mi-am făcut un repertoriu propriu (eu nu am cântat niciodată cântecele altor interpreți), a fost norocul meu că am și venit dintr-o zonă foarte bogată în folclor și am avut ce culege de la bătrânii și de la lăutarii din sat”, a spus, cu modestie, îndrăgita artistă.

Un biciclist a decedat pe loc după ce a fost tamponat în plin de o mașină.

Accidentul rutier s-a produs ieri, 22 septembrie, la ora 23:40, pe traseul Sângera - Chetrosu. 

Ofițerul de presă Svetlana Scripnic a declarat că șoferul unui automobil de model Skoda, în vârstă de 36 de ani, în timp ce se deplasa pe traseul R 3 a tamponat un biciclist cu vârsta neidentificată, aproximativ 25-30 de ani. 

În urma impactului, victima a decedat pe loc, iar șoferul a fost reținut pentru 72 de ore. 

Totodată, conducătorul auto urmează să treacă expertiza medicală pentru a vedea dacă era beat sau nu în momentul accidentului. 

Potrivit poliției, șoferul riscă 8 ani de închisoare și anularea definitivă a permisului de conducere.

 

 

sursa: stiri.md

Ofițerii CNA şi Procuratura Anticorupţie efectuează în aceste clipe percheziții la la Agenția Națională Transport Auto.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, acţiunile de urmărire penală întreprinse de ofiţerii şi procurorii anticorupţie "vizează fapte de corupere şi trafic de influenţă în care ar fi implicaţi inspectori ANTA, dar şi reprezentanţii unor companii auto".

Amintim că recent, peste 100 de transportatori auto şi-au adus autobuzele şi microbuzele în Piaţa Marii adunări Naţionale, în semn de protest. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că cei din conducerea Ministerului Economiei şi Infrastructurii îi trag pe sfoară şi tărăgănează să ia vreo decizie în privinţa solicitării lor de a majora tariful pentru călătorii per kilometru parcurs până la 92 de bani, de la 48 cât este acum. 

© 2019 NewsIN