Ion Ceban: Avem confirmare despre prezența tulpinii britanice în R. Moldova

0 58

Situația din municipiul Chișinău la capitolul epidemiologic continuă să fie alarmantă, spune edilul Capitalei, Ion Ceban,

care a precizat că există confirmare de la Ministerul Sănătății despre prezența noii tulpini britanice în Republica Moldova.

„În municipiul Chișinău este cea mai alarmantă situație. Chiar dacă avem statistici în scădere, situația rămâne critică. Rog maximă responsabilitate din partea tuturor. Avem confirmarea de la Ministerul Sănătății despre prezența noii tulpini britanice de coronavirus. Fapt care explică ți virulentă sporită.

Republica Moldova este într-un nou val epidemic”, a declarat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

„Singura soluție în perspectivă este vaccinarea. Cu greu acoperim necesitățile din spitalei. riscă să avem o situație mai dificilă”, a adăugat Ceban.

Totodată, edilul a precizat că mai mulți angajați ai Primăriei Capitalei sunt infectați cu noul virus, astfel fiind interzis accesul în incita clădirii Primăriei Chișinău.

Potrivit informațiilor, bilanțul cazurilor de COVID-19 din Republica Moldova a ajuns la 204 463. Ieri, 14 martie,

au fost confirmate 753 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

În cadrul spitalelor din țară sunt internați 4217 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 336 în stare extrem de gravă, iar 67 pacienți

sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata