Ion Ceban: Capitala ar trebui să aibă poliție comunitară

0 47

”Capitala ar trebui să aibă poliție comunitară”, iar în acest sens autoritățile pregătesc un proiect ce prevede reîntoarcerea activităţii poliţiei Capitalei.

Despre aceasta a declarat edilul municipiului, Ion Ceban.

”Am solicitat responsabililor din cadrul Direcţiei Finanţe să prevadă surse financiare în bugetul municipal pentru 2021, pentru activitatea poliţiei Capitalei.

Majoritatea capitalelor europene dispun de poliţie locală.

Nu este de responsabilitatea primarului general de a merge prin sectoare să filmeze și să fotografieze ilegalitățile care se comit chiar în inima capitalei. Mă refer aici la piaţa improvizată din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”, unde se comercializează ilegal tot ce vreţi, contrar deciziilor luate pe perioada pandemică.

Aseară am fost bruscat de tot felul de agenți economici și indivizi care afirmau că au „crâșă”.

Niște nume mi se spuneau a unor persoane care ar acoperi acțiunile ilegale. Un oarecare Nikita este șef.

Este inadmisibil ce se întâmplă în oraş la toate capitolele: parcare ilegală, aruncarea pe jos a gunoiului, vandalizarea bunurilor municipale, comerț ilegal. Voi insista ca fiecare să răspundă pentru acţiunile sale, inclusiv prin amenzi. Altfel, nu vom avea regulă.

Responsabilitatea poliţiei locale va fi de a inspecta împreună cu agenţii constatatori din preturi, fiecare stradă, cartier, parc sau loc public şi să acţioneze conform legii.

Reiterez: târgurile, pieţele improvizate, serviciile de distracţii, sunt interzise în această perioadă din cauza infecţiei COVID-19, potrivit Comisiei municipale de sănătate publică. Pretorii care nu vor monitoriza în continuare ce se întâmplă la ei în sector, vor fi demişi.

Primăria Chişinău a organizat atmosfera de sărbătoare în capitală, pentru ca fiecare să se poată bucura de sărbătorile de iarnă şi nu pentru ca unii „şmecheri”, să comercializeze ilegal în locurile publice.

În continuare vor fi făcute raiduri şi în localurile din capitală, iar cei care vor organiza petreceri de anul nou, vor fi amendaţi. Totodată cu demisii se vor alege directorii de instituţii educaţionale care vor organiza matinee în această perioadă”, a declarat Ceban pe pagina sa de Facebook.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata