Ion Ceban: Chișinăul nu a fost niciodată într-o situație atât de prostească

0 79

Chișinăul nu a fost niciodată într-o situație atât de prostească, când în el rămâne aproximativ 24% din ceea ce produce.

De exemplu, în 2015, în Chișinău au rămas 50% din impozitele persoanelor juridice, iar astăzi – nimic.

Declarația a fost făcută de primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii Politica de la postul de televiziune TV8.

Referindu-se la modul în care ar trebui să fie o distribuție mai echitabilă a impozitelor colectate la Chișinău, primarul capitalei a menționat că autoritățile municipale și-au propus anterior deciziile sale.

„Înțelegem foarte bine că Chișinăul astăzi este ceea pe ce se ține toată țara.

Dar în capitală ar trebui să rămînă cel puțin 30-35%. Nu așa cum anterior rămînea mai mult de 40%, dar cel puțin 30-35% trebuie să rămână, pentru că acestea sînt probleme ale dezvoltării infrastructurii”, a subliniat primarul general al municipiului Chișinău.

„Atunci cînd între debitor și creditor, adică cheltuieli operaționale, după ce am primit totul, transferuri, taxe și așa mai departe și, după ce ne-am achitat cu transportul, am plătit salariu, indemnizații sociale, care, în Chișinău, sînt o mulțime în comparație cu celelalte localități (indemnizații pentru sezonul de încălzire, de transport, numeroase categorii de beneficiari) rămîne doar cîteva zeci de milioane de lei pentru dezvoltare, iar acest lucru practic nimic„, a declarat Ion Ceban.

„Astăzi avem un deficit bugetar de 1,7 miliarde de lei. Iar pentru dezvoltarea normală a Chișinăului are nevoie de cel puțin 800-900 milioane de lei„, a subliniat primarul general al municipiului Chișinău.

 

sursa: noi.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata