Ion Ceban: Situația e scăpată de sub control. Bolnavii vor sta pe coridoare

0 95

În spitalele municipale nu mai sunt locuri libere în secțiile de terapie intensivă. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul unui briefing de presă.

El a subliniat creșterea progresivă a numărului de cazuri de infectare, dar și de decese. „Paturile la terapie intensivă sunt ocupate, iar eliberarea se produce prin decesul pacienților.”, a semnalat Ion Ceban.

Potrivit edilului, 8 instituții municipale au fost activate ca spitele covid la capacitate maximă, iar alte instituții nu mai pot fi incluse în această categorie. La Chișinău sunt internați 50% din pacienții din toată țara.

Primarul Capitalei a venit cu acuzații la adresa autorităților centrale, menționând că acestea „au scăpat situația de sub control” în contextul măsurilor privind combaterea COVID-19.

Ion Ceban s-a adresat Ministerului Sănătății și Guvernului să intervină cu măsuri concrete în actuala situație de criză. precizând necesitatea urgentă de dotare a spitalelor cu stații de aprovizionare cu oxigen și achiziționarea preparatelor antivirale.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata