Ion Ceban spune că unele restricții epidemiologice trebuie revizuite: „Nu putem asigura capacitatea de 50% a transportului public”

0 91

În cazul în care șoferii de maxi-taxi vor fi amendați pentru că nu asigură capacitatea de 50% a numărului de pasageri, probabil că agenții economici

își vor sista activitatea, iar asta va pune presiune suplimentare pe transportul public din Chișinău.

Despre aceasta a declarat edilul Capitalei Ion Ceban în cadrul unui conferințe de presă la Primăria Chișinău, pe 18 februarie curent.

Primarul a spus că astăzi a avut o ședință cu reprezentanții din domeniul sănătății, și a ajuns la concluzia că sunt unele decizii care ar trebui reevaluate.

Acestea se referă la sectorul HORECA, la activitatea piețelor, transportului și centrelor comerciale.

„Orice am fac noi în acest context, autoritatea publică locală nu poate asigura capacitatea de 50% de umplere a transportului public.

Noi practic tot anul am avut la linie efectivul maxim de troleibuze și autobuze… Eu aș vrea ca abordarea să fie cât se poate de pragmatică și corectă

din punct de vedere profesionist, cu participarea atât a experților din străinătate cât și locali, ca posibil să nu luăm decizii pripite”, a spus Ion Ceban.

Pe 15 februarie curent starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 15 aprilie 2021 de către Comisia naţională extraordinară de sănătate publică. CNESP a decis limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și interraional – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata