Ion Chicu a convocat o şedinţă în cazul răpirii celor doi cetăţeni ai R. Moldova de către forţele de la Tiraspol

0 93

Prim-ministrul, Ion Chicu a convocat o şedinţă de lucru în cazul acţiunilor de răpire a unui ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti şi altor persoane civile de către structurile de forţă nerecunoscute din regiunea transnistreană. Despre aceasta se anunţă în cadrul unui comunicat al Guvernului.

„Aceste acţiuni concertate ale structurilor de facto din regiune constituie o violare incontestabilă a drepturilor fundamentale ale omului şi o provocare la adresa securităţii statului şi ordinii de drept”, se spune în comunicat, unde se declară că Guvernul a mobilizat toate forţele sale pentru identificarea locului aflării persoanelor, pornirea unor investigaţii în conformitate cu legislaţia penală şi de procedură penală, comunicarea cu membrii familiei şi celor apropiaţi pentru a le oferi sprijin, informarea actorilor în formatul 5+2, partenerilor de dezvoltare şi organizaţiilor internaţionale în materie de protecţie a drepturilor omului.

În cadrul şedinţei de lucru, s-a decis crearea unui Grup de lucru interinstituţional pentru elucidarea tuturor circumstanţelor evenimentelor produse, sub conducerea Procuraturii Generale.

Astăzi, în cadrul reuniunii Comitetului permanent al OSCE de la Viena, delegaţia Republicii Moldova va aborda problema violării constante a drepturilor omului, inclusiv informarea tuturor statelor-membre ale organizaţiei despre acţiunile de degradare a drepturilor omului.

„Guvernul şi autorităţile de drept nu vor tolera abuzurile în adresa cetăţenilor moldoveni şi va activa toate instrumentele legale, politice şi instituţionale pentru contracararea fenomenului de violare a drepturilor constituţionale şi destabilizarea situaţiei în ţară în contextul evenimentelor ce ţin de scrutinul electoral.

Facem apel către parteneri naţionali şi locali de a se solidariza cu acţiunile întreprinse de Guvernul Republicii Moldova pentru remedierea situaţiei drepturilor omului”, se mai spune în comunicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata