Ion Chicu: Există toate circumstanțele formale pentru dizolvarea Parlamentului

0 94

Fostul premier Ion Chicu a spus că există toate circumstanţele formale pentru dizolvarea Parlamentului.

Potrivit Infotag, marţi seara, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4, el a spus că “au fost create condiţiile stipulate în art. 85 din Constituţie”.

“Acum Curtea Constituţională (CC) trebuie să hotărască, sunt sigur că CC va lua decizia corectă, aşa cum a fost întotdeauna”, a spus Chicu.

El şi-a exprimat încrederea că, dacă vor fi convocate alegeri, autorităţile vor găsi bani pentru a le organiza.

“Democraţia costă bani, iar alegerile sunt cel mai democratic exerciţiu care trebuie făcut. Şi Guvernul trebuie să găsească banii. Fondurile pentru alegeri parlamentare anticipate nu au fost bugetate şi nici nu au existat încercări de modificare a legilor de către deputaţii care sunt cei mai interesaţi în desfăşurarea alegerilor. Dar dacă vor fi stabilite alegerile, vor fi găsiţi şi bani”, a subliniat Chicu.

El a dat ca exemplu adoptarea modificărilor la buget pentru indexarea pensiilor.

“Două fracţiuni din Parlament: PSRM şi PAS, precum şi alţi deputaţi au votat în favoarea amendamentelor, majorând deficitul bugetar cu 600 de milioane de lei.

Acest lucru a fost făcut fără avizul Guvernului. În decembrie 2020 nici măcar nu-mi puteam imagina că acest lucru ar putea fi posibil. Vedem că deputaţii pot face totul. Aceasta înseamnă că vor găsi bani pentru alegeri şi nu este atât de important de unde vor primi”, a spus fostul prim-ministru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata