Ion Chicu face apel la deputați să se concentreze pe exminarea proiectelor bugetar-fiscale

1 31

Săptămâna aceasta este marcată de cele 4 proiecte bugetar-fiscale: politica bugertar-fiscală, bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și bugetul pentru medicină, care trebuie examinate în Parlament, pentru ca statul în 2021 să funcționeze normal. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în această dimineață.

Tootodată, acesta a venit cu apel către politicieni, către deputați, să se concentreze săptămâna aceasta pe examinarea acestor proiecte, să vină cu amendamentele pe care le consideră judicioase. „Săptămâna viitoare Guvernul le va examina și aviza. Avizele vor fi remise Parlamentului în speranța că săptămâna viitoare Parlamentul se va convoca și va examina, dezbate și sper că și vor aproba aceste 4 proiecte. (…) Sper ca foiecare din politicieni lasă un pic politica deoparte și se concentrează pe aceste proiecte”, a spus Chicu.

În același timp, premierul s-a referit și la ultimele evenimente politice, spunând că, cu o reacție va veni ulterior, însă a remarcat faptul că, „după 15 noiembrie, când a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale, R.moldova, datorită politicienilor de astăzi, a intrat de-facto, în urmatoarea campanie electorală. Ele (n.r. parlamentarele anticipate) bineînțeles că vor avea loc anul viitor. Însă guvernul la momentul actual are datoria morală față de sociatete să promoveze legile bugetar fiscală, altfel, începând cu luna februare, țara va avea mari deficiențe la achitarea salariilor și pensiilor”. 

Amintim că, proiectele bugetar-fiscale au fost aprobate în prima lectură săptămâna trecută în Parpalemnt de coaliția nou-formată dintre PSRM-Șor-Pentru Moldova. Proiectele au fost votate contrar legii, pe fundalul huiduielilor, cu îmbrânceli și altercații. PAS și Paltforma DA au anunțat că vor depune sesizări la Curtea Constituțională pe proiectele votate în ședința plenară din 03.12.2020.

 

1 Comentariu
  1. […] Săptămâna aceasta este marcată de cele 4 proiecte bugetar-fiscale: politica bugertar-fiscală, bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și bugetul pentru medicină, care trebuie examinate în Parlament, pentru ca statul în 2021 să funcționeze normal. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în această dimineață,  transmite Actualul.com cu referire la Newsin.md […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata