Ion Chicu: Imediat după alegerile prezidențiale voi întreprinde acțiuni pentru dizolvarea Parlamentului

0 165

Imediat după alegerile prezidențiale premierul Ion Chicu va întreprinde acțiuni pentru dizolvarea actualului Parlament. Declarația a fost făcută de către Chicu în cadrul unui interviu pentru Tribuna.md, scrie deschide.md.

Întrebat cum poate fi depășită actuala criză politică, Chicu a menționat că nu este specialist în tehnologii politice, însă va trata situația din punct de vedere administrativ și legal.

„Nu sunt specialist în tehnologii politice și tratez situațiile din punct de vedere administrativ și legal. Am o înțelegere a faptului ce poate și trebuie să întreprindă Guvernul în asemenea condiții. Imediat după alegerile din noiembrie, voi întreprinde acțiuni ce au drept scop dizolvarea Parlamentului actual. Desigur, acest obiectiv nu poate fi atins doar prin acțiunile Prim-ministrului. Dar, în măsura în care eu înțeleg lucrurile și situația în care se află țara, orice zi în plus a acestui Legislativ, înseamnă nevoi și probleme pentru oameni și țară”, a menționat Chicu.

Chicu a mai menționat că în acest an electoral polemicile politice nu sunt îndreptate spre soluționarea problemelor, ci au ca scop „amăgirea oamenilor”.

„Accept și consider utile polemicile axate pe identificarea celor mai bune soluții. Polemicile politice din acest an nu sunt axate pe identificarea soluțiilor. E un conflict radicalist între grupările politice cu scopul de a impresiona și amăgi oamenii. Pentru a părea generoși, vin numai cu propuneri de a împarți bani, fără să urmărească dacă sunt. Dacă urmăm „sfaturile” lor, ajungem curând să nu avem bani pentru medicamente și alte necesități pentru tratarea epidemiei, pentru salarii și pensii. Guvernul e o structură responsabilă și nu poate accepta asemenea abordări”, a mai declarat Chicu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata