Ion Chicu: Parlamentul a creat un precedent periculos ignorând opinia Guvernului

0 80

Fostul premier Ion Chicu consideră că “Parlamentul a creat un precedent periculos ignorând opinia guvernului”.

Potrivit Infotag, marţi seară, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4 a spus că “adoptarea legilor fără avizul guvernului devine regulă în actualul Parlament”.

“Acesta este un precedent periculos. Parlamentarii votează pentru iniţiative populiste, fără a ţine cont de situaţia financiară reală”, a spus Chicu.

În opinia sa, legile populiste adoptate de Parlament vor fi anulate după alegeri fără aprobarea guvernului.

“Am văzut că Curtea Constituţională a declarat neconstituţională anularea legii miliardului. La fel se va întâmpla şi cu legea privind anulare reformei pensiilor”, a spus el.

Chicu consideră inacceptabilă iniţiativa lui Igor Dodon de a împrumuta bani din rezervele Băncii Naţionale pentru a ajuta cetăţenii şi antreprenorii.

“A fost dată uitării practica împrumuturilor de la Banca Centrală, acest lucru ar însemna să ne întoarcem cu 20 de ani în urmă. Este o practică vicioasă, inacceptabilă, care dăunează imaginii Moldovei, ar afecta şi relaţiile noastre cu instituţiile financiare internaţionale.

Din păcate, politicienii noştri se află într-o campanie electorală constantă, iar populismul nu dispare nici măcar a doua zi după alegeri. Acest lucru este rău pentru ţară şi cetăţenii care sunt înşelaţi”, a spus Chicu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata