Ion Sturza: „Anul viitor o să primim fonduri externe zero, dacă rămânem cu același Parlament”

0 193

Dacă actualul Parlament nu va fi modificat, atunci Republica Moldova riscă să nu primească susținere financiară externă. O spune fostul premier Ion Sturza.

„Noi la anul viitor o să primim fonduri externe zero, dacă rămânem cu același Guvern, Parlament. Ei sunt în demisie și nu au șansa tehnic să primească, dar nici politică. Dacă noi în următoarele trei-șase luni avem un Guvern. Și e mare întrebare ce fel de Guvern.

Trebuie să demonstreze capacitatea de a implementa niște reforme sau niște politici”, a declarat Ion Sturza în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Aparent, se dorește organizarea alegerilor anticipate din toate părțile. Sfatul meu este, mai ales că a trecut fierbințeala alegerilor, ca toate fracțiunile politice,

care contează în Parlament, mai puțin Șor, cred, să aibă un grafic de acțiuni, ca aceste alegeri să se declanșeze cât mai repede.

Alegătorii vor alege care va fi configurația politică. Poate fi total diferită de care noi ne-o imaginăm. Lucru care trebuia să se întâmple încă anul trecut, în vară.

Guvernul Maiei Sandu de atunci trebuia să pregătească țara de alegeri”, a adăugat ion Sturza.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata