Israelul a atacat a doua oară Fâșia Gaza. Hamas a răspuns cu focuri de armă asupra avioanelor IDF

0 21

Israelul este la al doilea atac aerian asupra Fâșiei Gaza, după conflictul de 11 zile încheiat luna trecută. Israelul a atacat seara trecută un lansator de rachete care aparținea organizației teroriste Hamas, după baloanele incediare lansate din Gaza pentru a treia zi consecutiv.

La scurt timp, teroriștii au răspuns cu bombardamente asupra teritoriilor israeliene din apropierea Fâșiei Gaza.

Alarmele anti-rachetă din teritoriile israeliene au fost declanşate însă de gloanţele armelor teroriştilor îndreptate spre avioanele IDF.

Armata israeliană a informat că avioanele sale de război au vizat poziţii ale Hamas în Fâşia Gaza ca represalii la tirurile cu baloane incendiare de joi, iar jurnaliştii AFP din teritoriul palestinian au raportat, de asemenea, explozii în timpul nopţii.

A doua rundă de raiduri israeliene în Fâşia Gaza

Aceasta este a doua rundă de raiduri israeliene în Fâşia Gaza de la începutul săptămânii şi sfârşitul războiului de 11 zile (10 – 21 mai) cu mişcarea armată islamistă Hamas, la putere în Fâşia Gaza, unde trăiesc două milioane de palestinieni.

Forţele israeliene susţin că raidurile sale au vizat o ţintă militară a Hamas din oraşul Gaza şi una de lansare a rachetelor, situată în Khan Younes, în sudul enclavei aflate de 15 ani sub blocadă israeliană.

Totodată, şeful armatei israeliene, generalul Aviv Kohavi, a cerut militarilor să „sporească pregătirea armatei” pentru o „serie de scenarii”, inclusiv „reluarea ostilităţilor”.

Ultimele confruntări s-au soldat cu moartea a 260 de palestinieni, printre care copii şi adolescenţi, şi 13 israelieni.

Noile schimburi de focuri survin pe fondul eforturilor Egiptului de a consolida armistiţiul fragil în vigoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata