Italia riscă să intre în carantină generală pentru cel mult o lună de zile

0 68

Italia riscă să intre în carantină generală de până la o lună, pentru a reduce rata de infectare cu noile mutații ale coronavirusului, în așteptarea accelerării campaniei de vaccinare în masă.

La solicitarea guvernului, Comitetul tehnico-științific se reunește în această după-amiază pentru a decide înăsprirea restricțiilor anti-COVID, în contextul în care variantele britanică, braziliană și sud-africană continuă să se extindă tot mai mult și foarte repede.

Printre măsurile luate în considerare se numără și un lockdown de sfârșit de săptămână sau zone roșii, cu blocarea tuturor cetățenilor în propriile case, acolo unde se înregistrează 250 de cazuri de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori. În privința vaccinării, Italia așteaptă peste 50 de milioane de doze.

Până în prezent au fost administrate peste 5,4 milioane de fiole, iar totalul cetățenilor deja imunizați este de 1,7 milioane.

Obiectivul Ministerului Sănătății de la Roma este să se ajungă la administrarea a peste 600.000 de doze pe zi, de șase ori mai mult decât media actuală.

Numărul persoanelor care au decedat în Italia din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 a depășit pragul de 100.000, iar totalul persoanelor contaminate este de peste trei milioane.

 

 

sursa: romania-actualitati.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata