Iurie Reniţă: Preşedintele Dodon s-a compromis total şi l-a tras după el şi pe Ion Chicu

0 162

După ce şi-a pierdut legitimitatea şi s-a compromis total prin faimoasele lui acţiuni, nenumărate vizite la Moscova fără sens şi cu mulţi bani cheltuiţie, preşedintele Dodon l-a tras după el şi pe Ion Chicu, care figurează ca premier. Prezent la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, deputatul Iurie Reniţă a mai menţionat, cu referire la dorinţa celor de la putere de a se organiza alegeri parlamentare anticipate, că atitudinea repulsivă a PSRM faţă de Parlament vine dintr-o stare de decepţie, nemaiavând o majoritate parlamentară.

„Ei caută să identifice vinovatul în toate. Este o metodă veche, sovietică, de a identifica duşmanul în exterior şi a nu identifica probleme în interiorul instituţiei sau a partidului”, a spus deputatul.
Potrivit lui Iurie Reniţă, atacurile virulente ale lui Igor Dodon şi, mai recent, ale lui Ion Chicu nu mai impresionează pe nimeni.

„Parlamentuş nu şi-a epuizat capacităţile de a gestiona şi de a asigura un cadru legal, care mi-aş dori să fie racordat la exigenţele europene. Atacurile lor denotă disperarea şi faptul că au conştientizat, mai ales Dodon, că va pierde alegerile”, a spus Iurie Reniţă.

Referitor la premierul Ion Chicu, Iurie Reniţă a precizat că acesta nu a realizat că Parlamentul a numit Guvernul.

„Abordarea lui cinică şi arogantă nu ţine. Ar trebui să aibă grijă de ce se întâmplă cu tragediile zilnice care se întâmplă din cauza pandemiei.. Este iresponsabil, de aceea Guvernul actual trebuie să plece”, a menţionat deputatul., care a mai adăugat că regretă faptul că, în sesiunea de vară, nu s-a reuşit demiterea Guvernului Chicu prin moţiune de cenzură.

Iurie Reniţă a mai menţionat că îşi doreşte un guvern european, care să integreze Republica Moldova în România şi Uniunea Europeană.

„Îmi exprim regretul că în aceste jocuri urâte ale actualei guvernări este angrenat şi Partidul Democrat. Toate informaţiile, scenariile, le organizează consilierii lui Dodon şi alte servicii, nu neapărat ale Republicii Moldova”, a spus Iurie Reniţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata