Ivermectina, testată ca posibil tratament anti-Covid în Marea Britanie

0 53

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford testează Ivermectina pe persoanele peste 50 de ani, pentru a vedea dacă poate fi folosită în cazurile de Covid, relatează BBC.

Studiul va compara persoanele cărora li s-a administrat medicamentul cu pacienţii care primesc tratamentul clasic în cazurile de Covid.

Medicamentul a devenit controversat după ce utilizarea lui a fost promovată în America Latină şi Africa de Sud, în ciuda faptului că până acum nu s-a dovedit că ar ajuta în cazurile de Covid.

Ivermectina este utilizată cel mai frecvent pentru tratarea infecţiilor parazitare, însă în testele de laborator s-a dovedit că poate omorî şi viruşii, însă dacă este administrată în doze mult mai mari decât cele prescrise de obicei.

Deşi au existat unele rezultate „promiţătoare” în cadrul unor studii mici, profesorul Richard Hobbs a spus că ar fi „prematur” să recomandăm Ivermectina în cazurile de Covid.

Studiile observaţionale includ persoane care iau deja medicamentul, mai degrabă decât să îl dea unui grup reprezentativ al populaţiei. Aşadar, studiile nu reuşesc să ţină cont de diferenţele dintre tipurile de persoane care ar putea alege tratamentul.

În ciuda lipsei de dovezi, Ivermectina a fost folosită în ţări precum Brazilia, Bolivia, Peru şi Africa de Sud.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata