Joe Biden spune că vaccinarea anti-Covid este „o datorie patriotică”, dar nu va fi obligatorie

0 34

Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC) au cerut pentru prima dată „utilizarea universală a măștii” în interior, cu excepția cazului în care americanii sunt la propria lor casă. CDC a declarat că SUA a „intrat într-o fază de transmitere la nivel înalt” a virusului. Aproximativ jumătate din cazurile noi au fost rezultatul transmiterii de la persoanele infectate care nu prezentau niciun simptom, a spus CDC, potrivit BBC.

Biden – care urmează să preia funcția pe 20 ianuarie – a spus, de asemenea, că se așteptă ca inaugurarea sa să fie un eveniment redus, fără mulțimi mari, din cauza preocupărilor legate de coronavirus.

„Presupun că există în continuare o ceremonie de platformă, dar nu știu cum va merge totul”, a spus el.

Pfizer, care spune că vaccinul său s-a dovedit a fi 95% eficient în studiile clinice, și Moderna, care spune că al său este 94% eficient, au aplicat la Food and Drug Administration pentru distribuirea medicamentelor lor în SUA.

Vorbind la Wilmington, Delaware, președintele ales al SUA a spus că nu va fi necesar ca vaccinul împotriva coronavirusului să fie obligatoriu.

„Voi face tot ce îmi stă în putere ca președinte pentru a încuraja oamenii să facă ceea ce trebuie și atunci când o fac, să demonstrez că contează”, a adăugat Biden.

Centrul de cercetare Pew spune că doar 60% dintre americani sunt pregătiți în prezent să ia un vaccin împotriva coronavirusului, în creștere față de 51% care au spus același lucru în septembrie.

Joi, Biden a declarat pentru CNN că va fi fericit să îi fie administrat un vaccin în public pentru a atenua potențialele îngrijorări legate de siguranța acestuia. Trei foști președinți – Barack Obama, George W Bush și Bill Clinton – au declarat că sunt, de asemenea, pregătiți să li se administreze vaccinul public.

Biden și-a reiterat, de asemenea, apelul pentru ca americanii să poarte o mască timp de 100 de zile – o măsură despre care a spus că, fiind combinată cu distribuția vaccinului, ar duce la reducerea semnificativă a deceselor.

„Speranța mea este că cetățenii vor înclina să spună că merită datoria patriotică să meargă mai departe și să protejeze alți oameni”, a spus Biden.

Lupta SUA pentru controlul pandemiei coronavirusului este pe cale să se confrunte cu o mișcare națională agresivă anti-vaccin. Această realitate se poate afla în spatele declarației președintelui ales, Biden, potrivit căreia el nu ar susține un mandat guvernamental ce stabilește că toți americanii primesc vaccinarea Covid-19. Încercarea de a pune în aplicare una – chiar dacă susținută de știință și precedent juridic datând de mai bine de un secol – ar putea crea o fundație de opoziție care s-ar dovedi contraproductivă pentru sănătatea publică.

Așa s-a întâmplat cu purtarea măștii – un pas mai puțin intruziv pentru a preveni răspândirea virusului – care, în ultimele șase luni, a devenit infuzat de politică.

Biden și guvernatorii de stat care ar fi în prima linie a oricărui astfel de mandat ar putea prefera să vizeze doar anumite segmente ale populației cu risc mai mare de a contracta sau răspândi Covid-19. De exemplu, angajatorii ar putea fi încurajați să solicite imunizarea lucrătorilor din asistența medicală și a caselor de îngrijire medicală.

În timp ce dezvoltarea rapidă a mai multor vaccinuri a oferit motive de speranță pentru o viață mai normală după pandemia coronavirusului, o luptă împotriva vaccinării este doar un exemplu al modului în care gestionarea acestei crize de sănătate publică în următoarele luni nu va fi o sarcină ușoară pentru Biden.

El a prezis că „viitorul va fi foarte sumbru” dacă parlamentarii nu vor trece imediat un pachet de ajutor pentru salvarea coronavirusului.

Cu excepția cazului în care Congresul adoptă un alt proiect de ajutor, mai mult de nouă milioane de americani fără loc de muncă vor fi eliminați de la ajutoare de șomaj după Crăciun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata