Judecătoria Chișinău examinează sesizarea Maiei Sandu privind distribuirea pliantelor fals

0 89

Judecătoria Chișinău sediul Centru examinează în aceste clipe cererea candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la prezidențiale Maia Sandu privind distribuirea pliantelor cu informații false în perioada electorală, scrie sursa citată.

„Astăzi de la orele 09:00 suntem la Judecătoria Centru. Acest litigiu este examinat conform procedurilor Codului electoral, de urgență, în termen de cinci zile, dar nu mai târziu de ziua alegerilor”, a declarat avocata Maiei Sandu, Natalia Moloșag.

Aceasta ne-a spus că sesizarea a fost depusă pe 11 noiembrie de către Maia Sandu. „În prezent, așteptăm să se examineze recuzarea judecătorului, care a înaintat-o partea pârâtă, reprezentantul lui Igor Dodon”, a precizat avocata.

În ajunul celui de-al doilea tur de scrutin, echipa candidatului independent Igor Dodon a tipărit ziare și broșuri în care a lansat mai multe falsuri despre contracandidata sa, Maia Sandu.

Așa cum a declarat Igor Dodon într-o conferință după primul tur, în care a atacat-o dur pe Maia Sandu, aceste ziare și broșuri conțin mai multe „amenințări” și „sperietori” legate de faptul dacă politiciana ar ajunge în fruntea statului. Aceste materiale sunt plătite din fondul electoral al candidatului Dodon.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata