La ce să fii atent pentru a descoperi din timp simptomele noii tulpine de coronavirus la copilul tău. Sfaturile unui medic OMS

0 117

Tulpina de COVID-19 din Marea Britanie nu afectează copiii mai mult decât adulţii. Se transmite, însă, la fel de repede şi în cazul celor mici, spune Maria Van KerkHove, medic în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Doctorul îţi explică la ce să fii atent pentru a descoperi din timp simptomele la copilul tău.

Dr. Maria Van Kerkhove, medic OMS: “La copiii foarte mici boala este foarte uşoară şi ei nu au atât de multe simptome ca adulţii.

Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, precum diaree sau vărsături, dar uşoare. Însă majoritatea copiilor tind să aibă infecţie asimptomatică”.

Medicul epidemiolog de la OMS spune că studiile realizate în UK arată că sunt mulţi copii care s-au infectat cu noua tulpină a virusului SARS-COV-2.

Și asta după ce școlile au fost deschise, iar interacţiunea celor mici a favorizat răspândirea bolii.

Iar singura soluție este distanțarea socială și respectarea măsurilor sanitare, chiar și la școală.

Dr. Maria Van Kerkhove, medic OMS: “Din fericire, până acum, aceste variante nu par să provoace boli mai severe în niciun grup de vârstă.

În ceea ce priveşte transmisia, varianta de virus care a fost identificată în Regatul Unit, s-a observat o creştere a transmisibilităţii la toate grupele de vârstă.

Aceasta include o transmisie sporită şi în rândul copiilor mici.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata