La Chișinău începe Târgul Universităților din România

0 21

Târgul Universităților din România are loc în perioada 2-5 iulie. Evenimentul se află la cea de-a X-a ediție și are drept scop informarea absolvenților de gimnaziu și de liceu din Republica Moldova cu privire la admiterea la învățământul preuniversitar și universitar din România pentru anul 2021.

Pe 2-3 iulie, tinerii interesați să-și continue studiile în România sunt așteptați în mun. Chișinău, pe Aleea Clasicilor, în intervalul 09.00 – 16.00, transmite IPN.

Pe 4 iulie – în mun. Bălți, la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, în intervalul 09.00 – 16.00.

Pe 5 iulie – în or. Cahul, la Universitatea ,,B.P. Hașdeu”, orele 10.00 – 15.00.

Târgul este organizat de Federația Tinerilor Români de Pretutindeni. Vizitatorii vor avea ocazia să se informeze cu privire la procesul de admitere la studiile preuniversitare și universitare din România. Să afle toate informațiile necesare despre perioada admiterii, numărul de locuri alocat la toate universitățile din România, lista actelor necesare, criteriile de selecție a candidaților și alte informații utile.

Cristin Murafa, președinte FTRP România, precizează că România acordă anual în jur de 5000 de burse pentru elevii și studenții din Republica Moldova și multe facilități. E vorba de cazare gratuită pentru tinerii admiși la buget, posibilitate de angajare temporară şi acces la programe culturale și educaționale de tip Erasmus, Work and Travel.

Evenimentul este creat pe pagina de facebook a Federației Tinerilor Români de Pretutindeni şi poate fi accesat online.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata