La școala, ca-n armată. China vrea să-i facă pe băieți mai „bărbați”, pentru că au devenit prea timizi și efeminați

0 19

China dorește să mărească numărul orelor de educație fizică din școli pentru a-i face pe băieți mai „bărbați”, deoarece aceștia au devenit prea efeminați.

Decizia a deschis o dezbatere între cei care militează pentru diversitate și cei care își doresc o societate masculinizată, notează Reuters.

Ministerul Educației a menționat că vrea să mărească numărul de profesori de sport și să reformeze orele de eucație fizică pentru a spori „masculinitatea” elevilor.

Această propunere a venit ca un răspuns la o inițiativă lansată în luna mai a anului trecut, din partea Conferinței Populare Consultative a Chinei.

Organizația a menționat că băieții au devenit mult prea timizi, delicați și efeminați după ce au fost fost școliți în mare parte de profesoare,

conform datelor oferite de minister.

Un hashtag referitor la planul ministerului a strâns, doar până miercuri, 1,5 de miliarde de vizualizări în cadrul rețelei de socializare Weibo.

Este greu să-ți imaginezi astfel de băieți efeminați care pot să-și apere țara când amenință o invazie externă”, a scris un utilizator Weibo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata