Legea cu privire la Stadionul Republican a fost publicată în Monitorul Oficial

0 51

Decretul de promulgare și legea pentru abrogarea Legii nr. 151/2018 cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, transmite Moldpres.

În document este specificat că Stadionul Republican din Chișinău, odată revenit în proprietatea statului, devine proprietate publică, pe care se interzice edificarea altor construcții decât cele de menire social-culturală și/sau sportivă.

Amintim că Ambasada SUA la Chișinău a venit cu o reacție dură după ce socialiștii și „Pentru Moldova” au votat proiectul de lege care i-ar permite lui Ilan Șor să construiască MoldovaLand pe teritoriul Stadionului Republican. Ambasada a menționat că această abrogare încalcă un acord bilateral obligatoriu și afectează negativ relațiile dintre SUA și RM.

Legea pentru modificarea și abrogarea unor acte normative (Legea nr. 330/1999 cu privire la cultura fizică și sport – anexa; Legea nr. 151/2018 cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil, proiectul nr. 478 din 01.12.2020) a fost contestată ieri de deputații din Platforma Demnitate și Adevăr la Curtea Constituțională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata