Legi votate pe bandă rulantă. PSRM și „Pentru Moldova” au votat în lectura finală trecerea SIS în subordinea parlamentului

0 110

Partidul Socialiștilor (PSRM) și Platforma „Pentru Moldova”, formată din fracțiunea Partidul „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit grupul parlamentar Pro Moldova, au votat proiectele de legi de pe agenda legislativă, inclusiv cel privind trecerea SIS-ului sub controlul parlamentului. Speakerul parlamentului a lipsit de la ședință. Aceasta a fost condusă de către socialistul Vlad Bătrîncea.

Deputații au votat cu 51 de voturi aprobarea în lectura I și a II-a (finală) proiectul de lege privind trecerea Serviciului de Informații (SIS) și Securitate din subordinea președintelui în cea a parlamentului. Asta în pofida protestului care s-a desfășurat în fața clădirii legislativului, la inițiativa președintei alese, Maia Sandu.

Vicepreședintele parlamentului Vlad Bătrîncea a condus ședința legislativului din mijlocul sălii, după ce tribuna conducerii parlamentului a rămas fără două microfoane. Deputații socialiști l-au baricadat de o parte și de alta pe Bătrîncea.

Aceștia au votat proiectele de legi fără dezbateri și runda de întrebări-răspunsuri. Nu au fost numărate nici măcar voturile.

 

 

sursa: newsmaker.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata