Liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” cheamă cetățenii din toată Moldova să vină în fața Curții de Apel Chișinău

1 67

Politicianul a declarat că atât hotărârea CEC de neacceptare a majorării numărului de secții de votare peste hotare, cât și includerea controversatului magistrat Anatolie Minciună în completul de judecători care urmează să examineze contestația depusă de către Blocul electoral ”RENATO USATÎI”, sunt acțiuni orchestrate, dirijate de către politicieni.
Anatolie Minciună este unul dintre judecătorii care în 2014 a decis excluderea din cursa electorală a partidului, al cărui cap de listă era Renato Usatîi. Ulterior, acea decizie a fost declarată ilegală de CtEDO și de Curtea Supremă a RM. Din acest motiv, autorii sesizării au cerut recuzarea lui Minciună, cerere respinsă de un alt complet de judecători.
Potrivit lui Usatîi, Ion Muruianu (fost președinte al Curții Supreme de Justiție pe vremea lui Plahotniuc) urmează să se pensioneze și îi este indiferent ce fel de decizie va fi adoptată. Cu referire la Ecaterina Palanciuc, Usatîi a amintit că aceasta a făcut parte din completul de magistrați ai CA Chișinău, care în 2018 a luat decizia abuzivă de anulare a rezultatului alegerilor locale din municipiul Chișinău.

”Un astfel de complet de judecători intenționează să decidă soarta diasporei”, a spus revoltat renato Usatîi. ”Este o crimă organizată de Igor Dodon și oamenii lui pentru ca la alegerile parlamentare din 11 iulie să participle cât mai puțini moldoveni aflați peste hotarele țării”, a spus liderul blocului electoral.

1 Comentariu
  1. Ivan spune

    Nu, rentrai, Renato ! Noi asteptam scrutinul pentru ai pentru ai trimite la groapa de gunoi à istoriei pe kuliokari si sculele lor din justitiei. Acum es la rampa foarte multi din cei care au papa si papa inca din sudoarea si lacrimile noastre. Sper ça noul parlament, guvern sa faca treaba, sa curete justitia de corupti si tradatori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata