августа 21, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

A făcut o mini-bibliotecă într-un trunchi de copac: cum arată ”construcția” jucăușă

Вторник, 13 августа 2019 16:17 96 0 Last modified on Вторник, 13 августа 2019 16:21

Povestea unui copac în vârstă de 110 ani nu s-a încheiat când acesta a început să se usuce și să devină un pericol pentru locuitorii din preajmă. În schimb, a beneficiat de o transformare radicală.

Un copac de 110 ani din specia cottonwood a crescut în curtea unei bibliotecare din Idaho, Statele Unite ale Americii. În momentul în care s-a uscat și a fost necesară tăierea sa, proprietare a decis să rămână cu trunchiul încă în pământ și să profite de spațiul foarte mare pe care îl avea la dispoziție.
Sharalee Armitage Howard este numele bibliotecarei care a avut un plan foarte clar pentru copacul proaspăt tăiat. În trunchiul său și-a dorit să integreze o mini-bibliotecă gratuită intitulată sugestiv Little Free Library. În viața de zi cu zi, ea lucrează în cadrul Librăriei Publice Coeur d`Alene din Idaho și pe parcursul întregii vieți a fost de părere că accesul la cărți reprezintă o componentă importantă a educației și maturizării intelectuale. Dacă reușești să dezvolți o fascinație pentru cărți în cei mici, vei avea de câștigat pe parcursul întregii vieți.

biblioteca in copac 2

În mod previzibil, micuța librărie este un succes printre oamenii din preajmă și nimeni nu abuzează de ideea ei. Toate cărțile împrumutate sunt returnate, iar unii au adus cărți noi pe care le-au adăugat la colecție.

 

 

Pentru a-și mediatiza creația, femeia făcut o postare pe Facebook pe marginea subiectului care s-a bucurat de 100 de mii de distribuiri, 13.00 de comentarii și 87.000 de reacții. Efortul din spatele proiectului a fost unul semnificativ, până la plăcile imense de piatră care au fost instalate pentru a crea niște trepte solide către mini bibliotecă.

Ca referință, Little Free Library este o comunitate internațională de biblioteci în peste 88 de țări, cu peste 75.000 de utilizatori înregistrați. Poți să le monitorizezi activitatea pe Instagram și să verifici dacă nu cumva există o astfel de creație în preajma ta. Poți să-ți construiești propria mini bibliotecă cu ajutor din partea comunității.

sursa: playtech.ro

 

© 2019 NewsIN