Lilian Carp: Igor Dodon a început să acţioneze exact ca Plahotniuc

0 153

„Igor Dodon simte că îi fuge pământul de sub picioare şi a început să acţioneze exact ca Plahotniuc, În condiţiile unui Parlament fără controlul oligarhilor şi fără corupţie, ar nimeri la puşcărie”, a declarat deputatul PAS Lilian Carp la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA.

Deputatul PAS Lilian Carp a precizat că Igor Dodon se comportă ca un copil frustrat care şi-a pierdut jucăria.

„Lui Igor Dodon nu i-a fost uşor să meargă la alianţă cu Şor. Există opoziţie din interiorul partidului că s-a mers în această alianţă, dar s-a mers pentru a putea să îşi păstreze schemele pe care şi le-a clădit în decursul unui an de zile, cât a avut puterea absolută în Republica Moldova”, a spus Lilian Carp.

Acesta a menţionat că este important să vină un Guvern care să acţioneze cum este necesar ca să deschidă Republica Moldova pe plan extern.

Deputatul Partidului Platforma DA Igor Munteanu a declarat în cadrul emisiunii că decizia Curţii Constituţionale nu a rezolvat pe deplin problema lipsei de consens în politică şi din societate.

„ Cel puţin două tabere îşi dispută poziţiile pe care le vor avea pentru alegerile anticipate. În acest scop, vor folosi, pe de o parte, resursele administrative ale Guvernului în demisie, iar pe de altă parte, vor folosi atribuţiile de a nu promulga legile din următoarele săptămâni. Aceste tabere, la care ne asociem sau nu, vor ţine societatea dispersată. În timp de pandemie, statele au nevoie de unitate. Guvernele slabe sau cu idei incomplete nu pot să găsească soluţii”, a spus Igor Munteanu.

Potrivit deputatului Partidului Platforma DA, Republica Moldova are nevoie cât mai degrabă de alegeri în condiţii de sănătate publică întrunite.

„În acelaşi timp, avem nevoie de un Guvern puternic, care să înceapă curăţarea clasei politice, curăţarea instituţiilor de paraziţi, de conpanii care storc seva sectorului public”, a spus Igor Munteanu, care a mai precizat că societatea are nevoie de idei coagulan te care să unească oamenii.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, a declarat în cadrul emisiunii că singura consecinţă a alegerilor care poate fi anticipată este dispariţia din Parlament a unor partide de centru-dreapta.

„Lucrurile arată mai optimist pentru partidul lui Şor şi oarecum optimist pentru partidul lui Usatîi. Se va produce o resetare, dar este o ecuaţie cu foarte multe necunoscute şi, în toamnă, să nu ajungem să constatăm că mesajele Maiei Sandu nu sunt apropiate de realitate”, a spus Alexandru Tănase.

Potrivit acestuia, cea mai bună soluţie pentru Republica Moldova este ca viitorul Parlament să fie unul pluralist, în care niciun partid să nu aibă majoritate clară de 55 mandate.

„Este o chestiune contrară democraţiei. Cât de bune ar fi intenţiile, predispune spre abuz, spre intoleranţă. Atunci, deciziile nu se vor mai lua în Parlament, ci la partid.”, a spus Alexandru Tănase.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata