Lista bolilor care cresc de până la 3 ori riscul de deces în urma infecției cu noul coronavirus

0 135

Persoanele care suferă de unele boli prezintă un risc de până la trei ori mai mare de deces în cazul în care se infectează cu noul tip de coronavirus, arată un nou studiu, potrivit Science Daily.

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină al Universității Penn din SUA au descoperit că bolile cardiovasculare dublează riscul de deces în cazul pacienților care fac și Covid-19. De asemenea, mai există și alte afecțiuni care sporesc riscul de deces de până la trei ori, arată studiu publicat recent în jurnalul PLOS ONE.

„Acest studiu arată că bolile cronice nu doar că sunt comune în cazul pacienților cu Covid-19, dar prezența lor semnalează un risc mai mare de deces. Există o prevalență ridicată a bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii arteriale în întreaga lume. Această conexiune devine crucială”, a declarat Dr. Paddy Ssentogo, doctorand în epidemiologie și asistent la Universitatea Penn.

Oamenii de știință au stabilit că există 11 afecțiuni care cresc riscul de deces dacă pacienții se îmbolnăvesc de Covid-19: bolile cardiovasculare, diabetul, hipertensiunea arterială, cancerul, bolile renale cronice, bolile pulmonare cronice, accidentele vasculare cerebrale, insuficiență cardiacă, astmul, bolile hepatice cronice și HIV / SIDA.

Față pacienții spitalizați cu COVID-19, care însă nu au alte afecțiuni preexistente, cercetătorii au stabilit că pacienții cu diabet zaharat și cancer sunt de 1,5 ori mai predispuși să moară, în timp ce în cazul pacienților cu boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă congestivă, riscul de deces este de două ori mai mare. Pacienții cu boli renale cronice sunt de trei ori mai susceptibili de a muri.

Ssentongo și colegii săi au analizat date de la peste 65.000 de pacienți cu o vârstă medie de 61 de ani, provenite din 25 de studii din întreaga lume.

Cercetătorii au precizat că studiile anterioareprivind asocierea afecțiunilor cronice preexistente și a mortalității din cauza COVID-19 au avut limitări, cum ar fi numărul de țări incluse, numărul de studii incluse și numărul de afecțiuni explorate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata