Locurile cu cel mai mare risc de infectare cu coronavirus. Concluziile unui studiu al Institutului Pasteur

0 99

Cele mai multe infectări cu coronavirus au loc în familie, aproximativ 63%, arată un studiu al Institutului Pasteur.

Institutul Pasteur a făcut publice rezultatele parţiale ale unui studiu care vizează locul şi modul în care este transmis coronavirusul, scrie Digi24.

Contaminările au loc, în principal, în mediul familial (63% din cazuri). “Mesele organizate atât în ​​mediul privat, cât şi în cel profesional,

sunt cel mai frecvent raportate ca fiind la originea acestor infectări”, a explicat Institutul Pasteur, scrie BFMTV.

Călătoriile în străinătate sunt, de asemenea, asociate cu un risc crescut de infecţie (53%). Telemunca este o modalitate eficientă de protecţie în faţa riscului

de contaminare, conform sursei citate.

Cât de periculoase sunt magazinele, sălile de clasă sau bisericile

Primele rezultate arată că locurile publice nu reprezintă un risc atât de ridicat dacă sunt respectate măsurile privind purtarea măştilor sanitare şi cele de distanţare.

Astfel, magazinele, şcolile, lăcaşurile de cult sau chiar saloanele de coafură nu prezintă un risc crescut de infecţie, conform studiului.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru transportul public sau practicarea sporturilor în aer liber, cu respectarea aceloraşi condiţii.

Aici, pot fi respectate atât purtarea măştii, cât şi regulile de distanţare.

Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre restaurante, baruri sau sălile de sport.

Potrivit sursei citate, 45%, dintre persoanele pozitive cunosc persoana care le-a infectat. Una dintre problemele constatate este că oamenii nu se izolează

de la primele simptome, ci aşteaptă rezultatul testului.

Toate aceste rezultate ar putea fi diferite în funcţie de diversele tulpini de virus – britanică, sud-africană şi braziliană.

Studiul a fost realizat între 1 octombrie 2020 şi 31 ianuarie 2021 şi a inclus 77.208 de participanţi cu infecţie acută cu SARS-CoV-2.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata