Maia Sandu a anunţat lansarea Comitetului Consultativ Independent Anticorupție. Cine sunt membri grupului

0 90

Președintele Maia Sandu a prezentat azi Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, format prin decret prezidențial, care va avea drept scop cercetarea oricărui subiect cu suspiciuni de corupție.

„Din păcate, instituțiile statului care trebuie să combată corpția se mișcă foarte încet, mult mai încet decât grupările corupte care fură această țară. Partea bună e că RM nu este singură în fața acestei provocări majore de combatere a corupției. Hoții din Republica Moldova au reusit să se facă cunoscuți la nivel internațional, pentru că fraudele pe care le-au comis și le mai comit au ajuns să fie cunoscute de întreaga lume. Asta înseamnă că partenerii noștri de dezvoltare înțeleg cât de gravă e problema corupției în RM și sunt gata să ne ajute, inclusiv activitatea acestui grup, care va fi susținută financiar de către UE și SUA și alți potențiali donatori cu care se discută acum”, a precizat Maia Sandu.

Președintele a mai adăugat că Comitetul Consultativ Independent Anticorupție este constituit printr-un decret al președintelui dar aici se încheie orice interacțiune dintre Președinție și CCIA, care va fi o structură independentă care va efectua acțiuni de consultanță împotriva corupției și în domeniul justiției .

„Comitetul va decide care sunt subiectele pe care le cercetează, va pregăti rapoarte și le va prezenta. Este liber să cerceteze orce subiect cu suspiciune de corpuție”, a mai spus Maia Sandu.

Din Comitet fac parte James Wasserstrom (SUA), Laura Ştefan (România), Alina Radu, Tamara Razin, Nadejda Hriptievschi, Tamara Razin, Drago Kos (Slovenia).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata