Maia Sandu a cheltuit 39,5 mii de lei pentru vizitele de lucru

1 14

Președintele Maia Sandu a cheltuit 39,5 mii de lei pentru vizitele de lucru efectuate în ultimele trei luni ale anului 2021, transmite deschide.md. Cel mai mult – 26,8 mii lei s-au cheltuit de delegația prezidențială în timpul deplasării la Paris, Franța, pentru participarea la Forumul Păcii, în perioada 11-13 noiembrie 2021.

Potrivit raportului privind deplasările de serviciu efectuate în străinătate de către personalul Aparatului Președintelui Republicii Moldova în trimestrul al IV-lea, din 26,8 mii lei cheltuiți pentru călătoria în Franța, 4,3 mii lei au fost pentru diurne, 9,3 mii lei – pentru cazare și 13,2 mii lei – pentru bilete avia. Din cadrul delegației au făcut parte președintele Maia Sandu și secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, transmite IPN.

Pentru deplasarea în Regatul Belgiei, la Bruxelles, și participarea la lucrările Summitului Parteneriatului Estic, în perioada 14-16 decembrie, delegația moldovenească din componența căreia a făcut parte președintele și secretarul general al Aparatului Președintelui, s-au cheltuit 8,2 mii de lei.

Cel mai puțin – 4,5 mii de lei a costat deplasarea delegației moldovenești la București, România, în scopul unei vizite oficiale de lucru în perioada 22-23 noiembrie. Din respectiva delegație au făcut parte: președintele Maia Sandu, secretar general al Aparatului Președintelui, Cristina Gherasimov, consilierul pentru comunicare publică, purtător de cuvânt al președintelui, Sorina Ștefîrță și specialistul principal în Secția comunicare cu mass-media a Direcției comunicare și protocol a Aparatului Președintelui, Alexandru Vdovicenco.

1 Comentariu
  1. Titi spune

    dar câte milioane de euro aduc aceste vizite? ce umblați cu stupizenii din astea?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata