Maia Sandu a sunat-o Merkel, iar aceasta l-a sunat pe Putin în timpul primei părți a crizei gazelor naturale

0 76

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spune că știe despre informațiile precum că Maia Sandu a vorbit cu Angela Merkel, pe când aceasta era cancelar, care ulterior a discutat cu Vladimir Putin, privind criza gazelor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la N4, transmite Știri.md.

„Eu cunosc despre această informație, că au fost discuții și dacă s-a întâmplat trebuie doar să mulțumim partenerilor europeni că au intervenit și au ajutat Republica Moldova. Și nu doar cu această discuție, dar și cu acele 60 de milioane.

Cu siguranță, pentru noi ar fi mult mai complicat să depășim situația dacă nu era suportul lor.

Deci, eu am fost ca să duc discuția până la capăt și să avem contractul semnat. Or, în acele discuții au fost multiple alte propuneri, care din punctul meu de vedere erau în detrimentul Republicii Moldova, de formulă de achiziție a gazului”, a spus ministrul.

Contractul între Gazprom și Moldovagaz a fost prelungit pe o perioadă de 5 ani utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească.

Părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei formate în cadrul companiei Moldovagaz și necesitatea unor negocieri ulterioare pentru a stabili un calendar de achitare.

Știri.md amintește că, începând cu 1 ianuarie curent, R. Moldova achită cu 200 de dolari mai mult pentru mia de metri cubi de gaze naturale livrate de Gazprom, a confirmat Andrei Spînu. Ulterior, viceprim-ministrul a venit cu mai multe detalii în cadrul unei conferințe de presă.

După aceste declarații, două partide cer demiterea viceprim-ministrului Andrei Spînu.

Știri.md

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata