Maia Sandu: Aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor, nu despre puterea politicienilor

0 12

Președinta Maia Sandu a fost întâmpinată și condusă cu aplauze la secția de votare unde și-a exercitat dreptul de a alege. Potrivit șefei statului, „aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor, nu a politicienilor” și i-a încurajat pe oameni să creadă în puterea lor.

În opinia Maiei Sandu, astăzi cetățenii se pot elibera de hoți, pot alege un Parlament cinstit, care să lucreze în interesul cetățenilor. „Alegerile parlamentare sunt importante. Parlamentul gestionează banii țării, banii cetățenilor, de aceea trebuie să fim atenți atunci când decidem cui încredințăm banii țării”, a spus șefa statului. De alegerea de azi va depinde și ce legi vor vota viitorii parlamentari.

Șefa statului a spus că a votat pentru ordine în țară, pentru un Parlament cinstit,care să poată să lucreze împreună cu Guvernul, pentru binele cetățenilor. Ea a îndemnat cetățenii să facă următorul pas, să curețe împreună Parlamentul și alte instituții ale statului pentru a duce la bun sfârșit lucrurile puse în plan.

Maia Sandu menționează că a văzut că sunt oameni care votează în condiții dificile, care stau în rânduri mari. Inclusiv pentru a rezolva această problemă, a îndemnat cetățenii să voteze pentru un Parlament care va numi membri la CEC și alte instituții oameni care să asigure îndeplinirea responsabilității statului față de cetățeni, inclusiv dreptul la vot.

Președinta a mai spus că a primit semnale de compromitere a procesului corect de alegeri și, respectiv, vine cu îndemnul către angajații din partea statului pentru a asigura condiții corecte în alegeri, să-și facă treaba bine, în caz contrar vor fi sancționați.

Secțiile de votare vor fi deschise de la ora 7.00 până la 21.00. Pentru validarea rezultatelor alegerilor este necesară participarea la scrutin a 1/3 din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata