Maia Sandu despre achitarea lui Veaceslav Platon: Pe acest om există multe alte dosare

0 80

Președintele Maia Sandu spune că lipsa interesului Procuraturii Generale față de abuzurile care ar fi comise de omul de afaceri Veaceslav Platon este una suspectă. Sandu se arată nemulțumită de activitatea instituției și sugerează că achitarea lui Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare ar fi rezultatul presiunilor care s-ar pune pe judecători, notează IPN.

„Pe acest om există multe alte dosare. M-a mirat că decizia s-a dat în ziua în care s-au împlinit doi ani de când a plecat Plahotniuc, este și o notă de simbolism aici. Știm că se pun presiuni pe judecători, se încearcă să se cumpere judecători, există procurori care lucrează pentru Platon și spun asta cu toată responsabilitatea și există în continuare pericolul că unii judecători își vor vinde deciziile”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Maia Sandu califică drept suspectă și lipsa de atitudine a procuraturii generale în raport cu activitatea omului de afaceri Veaceslav Platon. Sandu spune că a avut mai multe discuții cu procurorul general, în timpul cărora a insistat pe progrese în dosarele de rezonanță.

„Despre ineficiența activității procuraturii eu voi continua să vorbesc. Noi tot auzim de la procurorul general că se lucrează pe anumite dosare și că ele vor ajunge în instanță, înțelegem că sunt dosare complicate, dar trebuie să vedem finalitate. Trezește mari semne de întrebare lipsa interesului procuraturii față de abuzurile comise acum de gruparea Platon”, a spus Maia Sandu.

Președinta Sandu a menționat că instituția prezidențială insistă în continuare pe investigarea finanțării ilegale a partidelor politice și campaniilor electorale. Șefa statului spune că transparentizarea finanțării formațiunilor politice ar trebui să fie prioritatea Comisiei Electorale Centrale, a Serviciului de Combatere a Spălării Banilor și a Inspectoratului Fiscal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata