Maia Sandu, despre alegeri parlamentare anticipate: Se vor produce mai degrabă imediat, decât mai târziu

0 76

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc mai degrabă imediat, decât mai târziu. Despre aceasta a declarat președintele ales, Maia Sandu, în cadrul conferinței de presă în format lărgit, prima de după alegerile din 15 noiembrie.

Liderul PAS a oferit acest răspuns unui jurnalist italiat, care s-a interesat când va avea loc în Moldova scrutinul parlamentar anticipat.

“Noi sperăm că alegerile parlamentare anticipate se vor produce mai degrabă imediat, decât mai târziu. Eu sper că le vom avea în decursul a șase luni“, este răspunsul oferit de Maia Sandu, în limba engleză.

Dizolvarea parlamentului și organziarea unor alegeri parlamentare anticipate este una dintre promisiunile făcute de Maia Snadu în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Liderul PAS își motiva afirmația prin faptul că Legislativul „nu corespunde rezultatelor alegerilor”.

„Vom curăța președinția și apoi vom curăța parlamentul. Vom identifica metodele legale prin care să declanșăm alegeri anticipate, astfel încât în Parlament să ajungă oameni care îi reprezintă pe cetățeni”, a spus Maia Sandu anterior, declarație pe care a reiterat-o și la conferința de astăzi.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata